Poate ca va este dor de un gust mai de la mama de-acasa, cel putin la mine, puiul cu smantana aduce acest sentiment, asa ca...nu am mai stat pe ganduri, am si facut!
Aveam 2 pulpe de pui, o cana de smantana, jumatate de ceapa, un catel de usturoi, si s-au nimerit si niste ciuperci la indemana si am pus si din ele cateva.
Este foarte simplu de facut...am pus la fiert pulpele de pui cam o ora, pentru ca erau pulpe de la pui de tara si sa nu vroiam sa ramana carnea atoasa, apoi le-am pus in tigaie cateva minute sa prinda putina culoare pe toate partile.
Am tocat ceapa si usturoiul marunt, le-am aruncat in uleiul de la pulpe, am pus si ciupercile si am stropit si cu un pic de vin alb sa le inabuseasca.
In smantana am pus o lingura de faina de grau si am amestecat bine, cat sa nu fie cocoloase.
Apoi dupa vreo 3-4 minute am varsat-o in tigaie peste pulpe si ciuperci.
Am lasat sa bolboroseasca vreo 10 minute, dupa care am pus si o mana de patrunjel tocat marunt sa-i dea un pic de aroma si culoare.
Iar ca "treaba" sa fie completa, am facut si o mamaliguta sa se "pupe" cu aceasta reteta.
Delicios si...de neuitat.
O seara faina!
3 comentarii:
Deci ...am o singura intrebare : cum ardem noi caloriile dupa ce savuram asa o bunaciune!????Super meniu ! Bravo! (de mult voiam sa te intreb cum faci tu puiul cu smantana , caci reteta asta o am la "favorite")
Deci...miscare, multa miscare...plimbari lungi :)
Deci da..deci asa ma gindeam si eu ! tre' sa ajute miscarea asta la ceva!!! E bine cu plimbari lungi ...da cu alergari e si mai bine!
Trimiteți un comentariu