De multe ori dau cate o ocheada in trecut si incerc sa imi aduc aminte de mancarurile simple care mi-au acompaniat copilaria si care mi-au placut tot timpul sa le savurez in tihna, iar una din ele este un desert simplu care cred ca multi dintre dvs. l-ati servit si il adorati, gris cu lapte si topping de dulceata.
Dupa cum spuneam este super simplu de facut:
am pus la fiert cam 500ml de lapte
cand ajunge in punctul de fierbere, invartind cu telul am adaugat 4 linguri de zahar si cam 4-5 linguri de gris.
Am amestecat la foc mic in continuu pana am obtinut o consistenta cremoasa.
Am mai pus si o lingurita de esenta de vanilie, iar apoi am varsat in boluri mici peste care am presarat putina dulceata de visine.
Probabil ca unii dintre dvs. o lasa la racit si o servesc ca pe o budinga, dar eu intotdeauna l-am mancat cald, amestecand cu dulceata.
Am avut si musafiri de primavara, la geam... :)
Un comentariu:
Ei ...tu ce crezi???? tragea cu ochiul la gris....sau era cu ochii pe blogul tau???? GHIDUS MUSAFIR DE PRIMAVARA!!!!
DA... este bun desertul copilariei!!!Un vot pro!
Trimiteți un comentariu