O alta reteta de paste si-a facut aparitia in bucataria mea astazi, asa ca am sa v-o prezint pentru ca nu am mai postat nimic de cateva zile bune si ma simt dator. :)
Ca orice reteta de paste si acestea sunt foarte simplu de preparat.
Tot ce va trebuie: cam jumatate de punga de paste penne, doua ciuperci, cateva feliute de pastrama de pui, o ceapa mica, doi catei de usturoi, o jumatate de pahar de vin alb sec, un ou, 150ml de smantana, sare, piper, ierburi de provence(un amestec uscat de busuioc, oregano, cimbru, maghiran, rozmarin).
Am pus pastele la fiert
apoi in tigaie am pus la calit putin ceapa si usturoiul, dupa care am adaugat si pastrama de pui, ciupercile si vinul si le-am lasat la foc mediu cateva minute.
Dupa ce au fiert pastele si le-am scurs, am pus peste ele continutul din tigaie, si peste, smantana cu oul amestecate in prealabil.
Pe foc mic am amestecat pastele cu toate ingredientele si am asezonat cu sare piper si ierburile de provence.
Si asta e tot.
Se serveste cald cu un pic de patrunjel sau marar tocat deasupra si un pahar de vin alb sec.
3 comentarii:
...si asa se tine regim!!
lasa-ma ca mananc la pufuleti de vreo saptamana... :))
Ei da ...dar stii tu ,cu pufuleti mai strangi o gaura la curea , dar cu paste si "bunaciuni" nu prea cred!!! Ai si tu dreaptate ...cateodata vrem si ceva bun!
Trimiteți un comentariu