Salutare oameni buni, I'm back! :)
Am revenit la tastatura unui nou calculator, mai exact un Acer Aspire 5552G, daca tot suntem in epoca vitezei si a mobilitatii. Sper sa am mai multa inspiratie si mai mult timp de retete de-acum inainte.
Dar sa revin la mancarica ce vroiam sa v-o impartasesc, si anume un orez chinezesc cu un sote de legume intr-un sos dulce-acrisor-picant. Partea buna la mancarea aceasta chinezeasca e ca nu se foloseste sare si piper, tot gustul si condimentarea se face din sosuri.
Am folosit: ceapa verde, ceapa rosie, telina, morcovi, gogosari rosii, ghimbir, varza si putin kaizer si pastrama de pui(in loc de astea se foloseste niste carne proaspata de pui sau porc, eu nu avusi momentan). Iar la garnitura am pus 2-3 maini de orez si 2 oua.
Atentie inainte de a va apuca de aceasta reteta pregatiti toate ingredientele sa le puteti adauga rapid, deoarece este o reteta chinezeasca si trebuie sa va miscati repede :).
Pentru inceput am pus orezul la fiert cu putina sare, iar cand e aproape gata fiert se crapa ouale intr-un wok si se lasa sa se prajeasca maruntindu-le cu o spatula.
Apoi varsam orezul peste(dupa ce a fost clatit si scurs in prealabil), amestecam bine impreuna inca 10-20 de secunde si il punem deoparte pe o farfurie.
Incingem wok-ul din nou cu putin ulei, apoi aruncam carnita sa se coloreze putin,
iar dupa aceea varsam si legumele tocate marunt si le sotam impreuna.
Dupa aproximativ un minut adaugam si cate putin din aceste sosuri de care va spuneam intr-o reteta anterioara(le gasiti la Selgros) si mai amestecam bine inca un minut apoi varsam totul peste orez.
Simplu, usor, hramitor, in aceasta reteta aveti cam toti nutrientii ce va trebuie intr-o zi: legume, orez, carne, ou.
Aceasta reteta se poate executa in diverse moduri si cu diverse ingrediente.
Am pus mai jos alte alternative...
Cu susan peste...
sau totul amestecat si sotat.
Va doresc o zi buna si sanatate maxima!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu