luni, 16 mai 2011

Parjolute din carne de vita

Salutare oameni buni,
Revin cu o reteta de chiftelute din carne de vita foarte gustoase care pot avea destinatii si in diferite alte retete. Fie am sa le fac cu spaghetti, fie cu un sos, fie cu un piure de cartofi si o salata, fie simple cu mustar cum manana romanul neaos. Oricum ar fi, e o varianta simpla si delicioasa de a prepara carnea, de vita, de porc sau chiar si de pui.
Am folosit o bucata de carne de vitel destul de frageda, doua cepe rosii mai micute, cativa catei de usturoi, o bucata de paine, un ou, boia de ardei, cimbru uscat, oregano, patrunjel proaspat, ghimbir, o lingurita de sos de chilli, 2-3 linguri de faina de grau, sare si piper. Cantitatile se pun din ochi si dupa gustul fiecaruia.
Am dat carnea prin masina de tocat impreuna cu celelalte ingrediente solide, apoi am crapat oul deasupra, am pus condimentele, am presarat faina si am luat la framantat destul de amanuntit cat sa iasa o pasta omogena.
Am luat o farfurie intinsa unsa cu ulei si am inceput sa formez chiftelutele (pont: dati-va cu un strop de ulei in palme ca sa nu se lipeasca carnea cand ii dati forma).
Dupa aceea au urmat calea fainii, pudrandu-se pe toate partile sa mentina forma inchegata.
Si intr-un final s-au relaxat in cada cu ulei incins, care este wok-ul meu.
Le-am scos cand s-au facut rumenii, pe o farfurie cu prosoape de hartie dedesubt, ca sa absoarba excesul de ulei. 
Si astea fu!
Delicious!
O seara faina!

2 comentarii:

Anonim spunea...

wowwwwwww...ce dor imi este de asa ceva!Hai sa facem si un "coment": nu avem ce comenta ...ca reteta e buna! Am si eu un pont;mai pun si marar verde in compozitie cand am si in loc de ulei in palma se pot forma cu mana trecuta prin apa asezate apoi in ulei incins. Se poate renunta la faina ...cateodata se arde faina si trebuie sa schimbam uleiul.Dar poate la wok ..e mai bine , eu nu am deci ... (PS: cu asa meniu ..sigur seara ta a fost faina!}

Gabriel Ionescu spunea...

Merge si marar, dar nu am avut pe moment, iar cu ulei in palma sfaraie mai putin cand punem parjoluta in ulei, iar cu faina...parerile sunt impartite intre bucatari si gospodine :)
PS. La wok e mai bine :))

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari