Salutare oameni buni,
Dupa prima reteta de la concursul BLOGGOSPODINA de pe retetecalamama.ro urmeaza a doua conform regulamentului, care are ca baza aceasta reteta.
Sper sa nu fiu descalificat ca am "prelucrat-o" putin dupa ideile si ingredientele mele, ar fi pacat, in esenta este acelasi lucru "piept de pui umplut".
Dar sa va spun "traseul" mai degraba...si tot ce va trebuie "sa porniti la drum":)
- un piept de pui solid (pentru doua portii)
- morcov
- telina
- ghimbir
- ceapa verde
- masline
- ridichi
- cascaval
- usturoi
- ulei, sare, piper
Cantitatile sunt irelevante, totul se pune dupa ochi, cat sa fie suficient, sper sa nu gresiti.
Pentru inceput se taie pieptul de pui in doua, apoi pe orizontala in asa fel incat sa se deschida ca o carte, apoi le platim un pic cu ciocanul de snitele.
Se intinde o bucata de folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei, apoi asezam "o pelinca" de piept de pui. Asezonam cu sare si piper toata suprafata, dupa care urmeaza aranjarea ingredientelor pe bucata de carne, incepand cu usturoiul si ghimbirul, terminand cu cascavalul si maslinele.
Urmeaza sa rulam usor pieptul exact ca pe o shaworma in folia de aluminiu, invartind capetele ca la bomboane.
Ca sa le "sigilam", punem un strop de ulei intr-o tigaie incinsa si le rostogolim pe toate partile cam un minut.
Dupa acesata operatiune le punem intr-o tava si le dam la cuptorul incins timp de 30-35 de minute.
Cand a expirat timpul le scoatem din folie (ar trebui sa fie inchegate)
si le mai rulam odata in tigaie sa prinda un pic de culoare pe toate partile, tot cam un minut.
Apoipe o farurie intinsa urmeaza aranjarea lor.
Pe langa acest preparat, eu am mai "construit" si un sos alb din smantana si doua feluri de branza fina (de capra la baton si Camembert), plus o clasica salata de varza (probabil ca ar fi mers mai bine niste salata verde sau niste sparanghel).
Cam asta fu...
In ideea ca v-a placut, va urez pofta buna!
Un comentariu:
Da , ai spus bine : ceva salata verde sau ceva rosii ar fi dat bine la aspectul final!! Cat despre gust ...nu ma indoiesc!Deci ..ai sanse mari la concurs! MULT SUCCCES!
Trimiteți un comentariu