A sosit si week-endul cu un soare puternic, cu mult cirip-cirip de pasarele, iar in bucataria mea arde wokul cu niste carne de rata in niste sosuri chinezesti (de care va spuneam in reteta asta).
Nu o mai lungesc mult cu vorba, tot ce trebuie sa aveti pentru aceasta reteta: niste carne de rata dezosata si taiata suvite subtirele,
care se pune la marinat cu putin timp inainte cu vin sec, ghimbir, usturoi, boia de ardei, cimbru, rozmarin.
Mai trebuie niste morcov taiat fidelute si niste ceapa verde tocata. Si nu in ultimul rand sosurile: iute, dulce acrisor si de soia.
Inainte de toate punem orezul la fiert (o cana de orez la 2 cani de apa), apoi incingem wokul si aruncam carnita la rumenit. Dupa cateva munute de intors pe toate partile adaugam si morcovul.
Iar apoi sosurile si ceapa verde.
Orezul il punem in farfurie, il stropim cu putin sos de soia si asezam continutul din wok peste el.
Pofta buna! sau cum ar zice chinezul "好胃口"!
:))
Un comentariu:
Am o problema:rata, sa fie tanara banuiesc..ca daca e mai batrana , cum se fragezeste in doar cateva minute rumenind-o pe ambele parti???Sau poate sosurile chinezesti fac minuni???
Trimiteți un comentariu