Salutare oameni buni!
Am cam absentat in ultima vreme cu publicatiile culinare, zic eu ca am avut un motiv intemeiat, o sa zic la momentul oportun despre ce este vorba, apropiatii stiu de ce :)
Dar sa revin la ce mi-am propus...neseara am facut o ciorba radauteana, un pic imbogatita, asa cum imi place mie. Poate unora nu o sa le para a fi ciorba radauteana, pentru ca probabil procedeul meu e un pic altfel decat al altora. De aceea i-am zis "un fel de..." :)
Am pus una bucata piept de pui de tara impreuna cu doua bucati din partea superioara a pulpelor la fiert, cam 20 minute, apoi le-am scos la racit.
In apa care a ramas pe foc am pus o lingura de vegeta, vreo doi morcovi potriviti si o ceapa rosie, tocate toate marunt tare.
In timp ce legumele fierbeau, am jupuit toata carnita de pe oase, am taiat-o fidelute si am aruncat-o inapoi in oala la fiert.
Apoi intr-un mojar am aruncat la strivit cu sare de mare si putin ulei de masline extravirgin cativa catei de usturoi tocati, astfel incat sa se formeze un fel de mujdei. La fel, l-am varsat in oala.
In timp ce ciorba fierbea la foc mic mic, am luat cateva linguri bune de smantana grasa, am pus intr-un castron si am turnat cateva polonice de zeama fierbinte peste ea amestecand cu lingura pana nu mai era nicio cocoloasa de smantana. Astfel se evita efectul de "branzire" a smantanei. Altii mai pun si un ou batut in smantana, dar sincer mie imi place asa simpla.
Am varsat-o apoi in oala, am adaugat si cateva linguri de otet de mere si o mana de patrunjel prospat tocat. Am mai potrivit-o dupa gust cu sare, piper si ceva otet, lasata vreo 2-3 minute la foc mic cu capacul pus si gata a fost.
Aaa...am uitat sa spun ca am pus si niste teitei de casa inainte de smantana. Se poate si fara, dar erau la indemana gata facuti si era pacat.
A iesit super delicioasa.
Recomand cu caldura sa incercati aceasta ciorba.
Un comentariu:
Foarte delicioasa!
Trimiteți un comentariu