miercuri, 16 februarie 2011

Borș de pui

Salutare,
Dupa cum am promis zilele trecute, azi va arat și borșul de pui cu tăieței de casa, făcut ieri după-amiaza.
Am luat bucățile de pui ramase, în special cele mai osoase care dau gust bun borșului și le-am pus la fiert într-o oala, cam 45 de minute, cu capacul pus pentru ca asa se fierb mai repede și facem și economie la gaz.
Nu uitați sa o spumați după câteva minute, altfel va ieși borșul tulbure și cu un gust ciudat.
Apoi am tocat o ceapa și doi morcovi mărunt și le-am pus în oala. Mai mergea și niște țelină și rădăcină de pătrunjel, dar nu aveam momentan, asa ca am lăsat fără, ca iese bun și asa.
Am condimentat cu sare, piper, putina vegeta și cam doua pahare de borș acru, iar apoi am aruncat și o mana buna de tăieței de casa proaspeți făcuți cu câteva clipe mai înainte.
Am pus capacul și am mai lăsat sa fiarbă câteva minute cât sa se facă tăiețeii, după care am aruncat și o mana de pătrunjel verde tocat mărunt.
Am pus capacul din nou, am oprit focul și am lăsat câteva minute acoperit cât sa se infuzeze aroma pătrunjelului.
Se mai verifica gustul încă odată, îl faceți după cum va place, mai acru, mai sărat, mai piperat, eu îl prefer și și și din toate ;)
Se servește cald, cu un ardei iute, de preferință.
Succes și spor!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

Un comentariu:

Unknown spunea...

MMMMM, Yumyyyy!

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari