joi, 17 februarie 2011

Tăieței de casa

Daca tot v-am povestit despre bors sa va zic cum am facut si taieteii astia :)
E reteta clasica de paste cu ou care poate s-o faca oricine, este simpla si dureaza cateva minute. In plus sunt mult mai gustoase decat pastele de la magazin ambalate si aluatul poate lua forma pe care o doriti dvs. in asa fel incat sa faceti orice reteta de paste va trece prin cap, deci nu doar taitei pentru bors.
Am pus intr-un bol cam o cana de faina de grau, peste care am crapat un ou si am mai adaugat si o lingurita de ulei si o jumatate de lingurita de sare.
Se amesteca cu o furculita si se mai adauga cate putina apa cat sa se formeze un aluat de o consistenta potrivita.
Se presara faina din abundenta peste el si se framanta cam 10 minute pana devine nelipicios.
Apoi il intindem bine cu sucitorul cat mai subtire, avand grija sa fie pudrat bine cu faina. Daca aveti masina de facut paste e si mai bine.
Apoi rulam foaia de aluat pudrand cu faina la fiecare rulare. Iar apoi taiem ruloul format cu cutitul la dimensiunea dorita. Dupa care mai aruncam o mana de faina peste si ii luam la scuturat pana se desfac si ii imprastiem bine de tot.
In functie de lungimea pastelor portionam fasia de aluat. Daca dorim paste mai scurte, injumatatim foaia de aluat pe lungimea ruloului.
De asemeni se pot da diverse forme geometrice, se poate folosi si cu umpluturi de carne, branza, etc.
Cam asa se fac pastele de casa, simplu si fara batai de cap.

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab mamaliga piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta aperitiv ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie cheesecake chips ciabatta ciorba de vita clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara peste la gratar pigs in blankets piure pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu ciuperci retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari