Salutare,
Aseara am avut pofte :) si am poftit niste carne de pui unsa cu un sos picant si un piure de cartofi cum nu am mai mancat demult.
Din puiul de tara de care va povesteam zilele trecute ca am facut borsul, mi-au ramas aripioarele si pulpele, exact ce trebuia pentru aceasta reteta.
Fiind pui de tara a trbuit sa-l pun vreo jumate de ora la fiert sa se fragezeasca nitel carnita, altfel se intinde ca guma pentru ca puiul de tara e numai fibra, e "lucrat" :) nu ca astia de oras sedentari.
Apoi am preparat un sos din: ketchup picant, foarte putin ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sos de chilli, putina miere de albine, sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei iute, praf de usturoi.
Am scos carnea de la fiert intr-o tava si am uns-o cu acest sos peste tot, de jur imprejur si am dat-o la cuptor vreo 30-40 de minute.
Intre timp in apa in care a fiert carnea de pui am aruncat vreo 4 cartofi potriviti, taiati cubulete. Dupa vreo 20-25 de minute, am scurs zeama, am zdrobit bine cartofii, am adaugat un pic de lapte si o lingura de crema de unt, sare, piper si a iesit un piure yummy yummy :)
Am scos si tava cu carnita din cuptor,
si le-am asternut impreuna pe o farfurie intinsa.
Imaginile vorbesc de la sine.
O zi buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu