luni, 24 ianuarie 2011

Bulca la oala de lut

Tot am facut pana acum tot felul de painici cu diverse arome si forme, dar nu am facut niciodata in oala de lut. Iata ca a venit momentul de-am incercat si mi-a placut ce a iesit, s-a copt bine si uniform, iar fundul nu s-a ars deloc.
Am folosit reteta simpla de paine: 3 cani de faina 650, o cana si jumatate de apa calduta cu drojdie proaspata cat o nuca dizolvata in ea, o jumatate de lingurita de zahar, o lingurita cu varf de sare de mare gunjoasa si cam doua linguri de ulei de masline extravirgin.
Am amestecat toate acestea impreuna pana s-a format un aluat consistent
Apoi am luat o oala de lut rotunda cam 20 cm in diametru (mergea mai mare la cantitatea asta de aluat), am dat-o bine cu ulei si am bagat-o in cuptor 2-3 minute sa se incinga putin, apoi am pus aluatul in ea, l-am stropit bine cu faina si l-am lasat la dospit cam o ora, desi ar fi fost recomandat sa fie vreo 3-4 ore, iese painea mult mai buna si mai aerata.
Am bagat-o dupa aceea la cuptor si am lasat-o cam jumatate de ora la foc iute.
Si asta e rezultatul de dupa. O paine rustica si gustoasa.
O zi faina!

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab mamaliga piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta aperitiv ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie cheesecake chips ciabatta ciorba de vita clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara peste la gratar pigs in blankets piure pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu ciuperci retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari