Tot am facut pana acum tot felul de painici cu diverse arome si forme, dar nu am facut niciodata in oala de lut. Iata ca a venit momentul de-am incercat si mi-a placut ce a iesit, s-a copt bine si uniform, iar fundul nu s-a ars deloc.
Am folosit reteta simpla de paine: 3 cani de faina 650, o cana si jumatate de apa calduta cu drojdie proaspata cat o nuca dizolvata in ea, o jumatate de lingurita de zahar, o lingurita cu varf de sare de mare gunjoasa si cam doua linguri de ulei de masline extravirgin.
Am amestecat toate acestea impreuna pana s-a format un aluat consistent
Apoi am luat o oala de lut rotunda cam 20 cm in diametru (mergea mai mare la cantitatea asta de aluat), am dat-o bine cu ulei si am bagat-o in cuptor 2-3 minute sa se incinga putin, apoi am pus aluatul in ea, l-am stropit bine cu faina si l-am lasat la dospit cam o ora, desi ar fi fost recomandat sa fie vreo 3-4 ore, iese painea mult mai buna si mai aerata.
Am bagat-o dupa aceea la cuptor si am lasat-o cam jumatate de ora la foc iute.
Si asta e rezultatul de dupa. O paine rustica si gustoasa.
O zi faina!
Un comentariu:
Trebuie sa fie tare buna...mor dupa cocaturi ;) - "NASHOO"
Trimiteți un comentariu