Salutare oameni buni,
Azi am stat doua ore și jumătate în bucătărie, deoarece cam bătea vântul prin frigider pe la noi, m-am hotărât sa fac și ceva rapid de "ciugulit", dar și ceva sa acopere câteva zile.
Având un pui de pe la țară prin congelator, l-am dezghețat de aseară și azi l-am căsăpit în bucăți.
Am făcut din piept niște șnițele crocante, "crispy strips" cică se cheamă, iar din restul un borș simplu cu tăieței de casa.
Am făcut din piept niște șnițele crocante, "crispy strips" cică se cheamă, iar din restul un borș simplu cu tăieței de casa.
Am dezosat pieptul de la pui și l-am tăiat fășii cam de 2-3 cm și le-am condimentat cu sare, piper și boia dulce amestecata cu iute, ca-mi place putina iuțeală.
Apoi am amestecat cu telul un ou cu câteva linguri de faina de grâu și putina apa pana s-a format o pasta ca de clătite în care vom înmuia fășiile de carne.
Ingredientul magic, care da gustul crocant sunt fulgii de porumb care i-am "tocat" un pic la blender.
Am pus wok-ul la încins cu o cantitate generoasa de ulei și am așezat farfuriile în linie, în ordinea corespunzătoare pana la baia de ulei.
Am luat câte o bucata de carne, am înmuiat-o în amestecul de ou cu faina, iar apoi am tăvălit-o prin fulgii de porumb și am așezat-o în uleiul încins.
Când s-au copt pe ambele parți le-am scos pe o farfurie întinsă cu un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
Si cam asta-i toată șmecheria.
Sunt super bune cu maioneza cu usturoi sau ketchup și niște cartofi prăjiți alături, dar dacă țineți la silueta mai bine le mâncați goale :)
Succes și pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Succes și pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu