Salutare oameni buni,
Iata o rețetă de paste carbonara, care îmi plac la nebunie și care nu a dat greș niciodată.
Tot ce va trebuie pentru doua porții bune este:
- 2 căni de paste penne
- o bucata de pastrama/kaiser (cam 50 g)
- o bucata de salam uscat (tot cam 50 g)
- un borcănel de smântână de 125 g
- un ou
- ceapa verde sau praz (optional)
- vreo 7-8 măsline desamburite (optional)
- o mana de parmezan sau cașcaval ras
- sare, piper
Începem cu fiertul pastelor, într-o oala cu apa ajunsa la temperatura de fierbere, aruncam o linguriță de sare și apoi pastele. Le ținem în jur de 8-10 minute, nu mai mult.
Apoi într-o tigaie dogorim un pic kaiserul împreuna cu ceapa sau prazul și le dam deoparte.
Într-un castronel, batem oul cu smântâna, peste care adaugăm brânza, sarea și piperul.
Pregătim și măslinele tăiate în jumătate pentru a fi adăugate la sfârșit.
Dupa ce au fiert pastele, le pescuim cu o paleta și le adaugăm în tigaia unde am dogorit kaizerul, iar apoi adaugăm oul cu smântâna, măslinele și se amesteca tot foarte bine și continuu cât vasul este încă fierbinte, nu mai mult de 30 de secunde. Se mai asezonează, la final, cu sare și piper după gust.
Dupa ce s-a obținut consistenta dorita se servește în farfurie și se presară putin busuioc pe deasupra și încă putin parmezan.
Se servește cald, astfel consistenta sosului va fi cremoasa.
Spor la treaba și pofta buna!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
9 comentarii:
Arata foarte bine,bafta la concurs!
Multumesc frumos...
O reteta minunata ! Succes in concurs !
incredibil de bune superrr tare le recomand tuturor
da remarcabile succes super tari
Multumesc pentru aprecieri...
Felicitari... voi incerca si eu reteta...
Arata minunat...Mult succes la concurs!
Multumesc Ionela...bafta si tie cu bucataritul ;)
Trimiteți un comentariu