Salutare,
Am facut ieri o placinta cu branza de vaci si pot spune ca a iesit super, chiar nu ma asteptam sa fie atat de buna.
Este foarte simplu de facut, tot ce va trebuie este o bucata de aluat de patiserie (nu un pachet intreg), vreo 500 gr de branza de vaci, o mana de stafide (lasate la inmuiat in prealabil in rom sau cogniac), cam 200 gr de zahar, doua oua, esente de vanilie si rom.
Aluatul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul pana ajunge la o grosime de 2-3 mm, apoi il asezam intr-o tava rotunda unsa cu ulei si ii facem cateva impunsaturi cu furculita.
Facem compozitia...punem branza de vaci intr-un bol si adaugam ouale, zaharul, esentele si stafidele, dupa care amestecam energic pana se omogenizeaza bine.
Dupa aceea varsam continutul in tava peste aluat si cu o spatula il nivelam.
Pe deasupra eu am asezat niste fasii de aluat sa formeze un caroiaj, dar se poate pune si o foaie intreaga de aluat, tot cam la 2-3 mm grosime si impunsa cu furculita si unsa cu putin ou batut.
Se da la cuptor circa 35-40 de minute la foc mic sau pana se dogoreste pe deasupra.
Si gata!
Atentie, lasati-o sa se raceasca binisor inainte de servire.
Foarte gustoasa a iesit.
O zi buna!
2 comentarii:
Deci ...DA..in sfarsit ceva dulce! hai sa o facem si pe asta, caci ingrediente avem !Ai venit la timp cu un desert ...super!( bine ca nu are aluat mult)! Nu trebuie sa o "dogorim" ...doar sa o ...rumenim un pic!Ce mai ,mare bucatar dom"le, MARE!!!P.S.:De ce trebuie sa o "impungem "? ca sa respire ...sau sa nu transpire??Te asteptam si in continuare cu ceva dulce!
Dogorit, rumenit, cum vreti sa-i ziceti...aluatul asta se impunge pentru ca are tendinta de a se umfla, de a face bule de aer.
Trimiteți un comentariu