Salutare oameni buni,
Un desert cred ca nu srica nimanui, poate diabeticilor :). Cred ca acesta va va placea si cred ca o sa-l incercati pentru ca e prea bun.
Niste papanasi "mai branzosi" fara praf de copt si fara multa faina cu cate un cleste de inghetata calare deasupra.
Facem compozitia papanasilor cu 500g branza de vaci, 2 linguri de faina, un ou (sau doua), 2-3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se amesteca toate foarte bine pana se creeaza compozitia potrivita.
Apoi ne pudram cu putina faina pe maini, si luam la modelat papanasii, in ce forma dorim noi
apoi ii asezam intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Le scoate si le lasam sa se odihneasca pe niste servetele intr-o farfurie cand s-au gatit.
Acesti papanasi sunt buni cu orice, cu dulceata, frisca din smantana sau cum i-am papat eu, cu inghetata.
Yummy!
7 comentarii:
WOWWWWWWWW...super tare!Mor dupa papanasi!deci DA!(cu litere mari)!Dupa reteta mea nu mi-a iesit ..sper sa iasa "prea bun",cum zici tu , dupa reteta ta!De obicei faceam cu smantana...dar hai sa incercam si cu ceva rece!yammyyyyyyyy !
{P.S:spune drept_ti-ai facut special manichiura pentru reteta de papanasi??? te-am prins.....)
Eee, mai am si ceva ajutor in bucatarie cateodata...incercati cu inghetata ca n-o sa va para rau
ah mi-ai amintit de copilarie!!! supebi papanasii, in moldova, le spunem branzoaice) ah as da toti banii castigati la pariuri sportive live pentru o portie)
Nee, branzoaice in partea noastra de Moldova se spune la niste placinte cu branza. Astia sunt papanasi de casa, eu de mic am crescut cu ei si din totdeauna s-au chemat asa, dar depinde de fiecare zone. E cam la fel si cu parjolutele si chiftelutele...oricum sunt bune tare toate :)
Papanasii arata ingrozitor, sunt arsi la exterior si pariez salariul pe o luna ca la mijloc sunt nefacuti, trebuia mai mult ulei si focul forte mic. O sa fac saptamana aceasta pentru copii si iti voi trimite reteta si pozele. Inghetata arata super.Nikol
S-ar putea sa pierzi pariul, chiar au fost foarte buni si s-au mancat pe loc in ciuda defectelor observate de tine. Multumesc oricum de aprecieri.
PS. daca ii pui in mult ulei la foc mic, o sa chifteasca de ulei cand ii scoti, tu banuiesc ca te referi la sistemul friteuza, dar acolo uleiul trebuie sa fie superincins.
Poate nu au iesit chiar ca la carte, s-au poate asa au fost dupa gustul lor, un pic mai rumeniti, dar acu nu tre sa intri cu bocancii in casa omului si sa ii spui ca "sunt ingrozitori". Decat sa intri mai bine stai afara si nu mai comenta, ca nu te-a invitat nimeni. Nu stiu de ce, dar in ultimul timp dau numai peste oameni frustrati. Si cred ca stii faza ca... nu intotdeauna aspectul conteaza. Hai, du-te si cumpara-ti ceva frumos de salariul ala, nu mai sta la gard si atzatza lumea !!!
Trimiteți un comentariu