Daca tot v-am povestit despre bors sa va zic cum am facut si taieteii astia :)
E reteta clasica de paste cu ou care poate s-o faca oricine, este simpla si dureaza cateva minute. In plus sunt mult mai gustoase decat pastele de la magazin ambalate si aluatul poate lua forma pe care o doriti dvs. in asa fel incat sa faceti orice reteta de paste va trece prin cap, deci nu doar taitei pentru bors.
Am pus intr-un bol cam o cana de faina de grau, peste care am crapat un ou si am mai adaugat si o lingurita de ulei si o jumatate de lingurita de sare.
Se amesteca cu o furculita si se mai adauga cate putina apa cat sa se formeze un aluat de o consistenta potrivita.
Se presara faina din abundenta peste el si se framanta cam 10 minute pana devine nelipicios.
Apoi il intindem bine cu sucitorul cat mai subtire, avand grija sa fie pudrat bine cu faina. Daca aveti masina de facut paste e si mai bine.
Apoi rulam foaia de aluat pudrand cu faina la fiecare rulare. Iar apoi taiem ruloul format cu cutitul la dimensiunea dorita. Dupa care mai aruncam o mana de faina peste si ii luam la scuturat pana se desfac si ii imprastiem bine de tot.
In functie de lungimea pastelor portionam fasia de aluat. Daca dorim paste mai scurte, injumatatim foaia de aluat pe lungimea ruloului.
De asemeni se pot da diverse forme geometrice, se poate folosi si cu umpluturi de carne, branza, etc.
Cam asa se fac pastele de casa, simplu si fara batai de cap.
Un comentariu:
... In plus sunt mult mai gustoase decat pastele de la magazin ambalate ....zici tu ! PAI TOT CE ESTE FACUT IN CASA.. ESTE MULT MAI BUN DECAT CE ESTE DIN COMERT...DECI AI DREPTATE! ce sa zic, te pricepi , ce mai!!!!
Trimiteți un comentariu