vineri, 17 decembrie 2010

Orez mixat...

Salut,
Au trecut ceva zile de la ultima mancarica postata si am zis ca azi am sa fac si o reteta de orez, consistent, foarte satios si relativ light.
Asa...petru inceput avem nevoie:
-cam de 2 pumni de orez(cate un pumn de persoana :P)se pun la fiert cu o lingurita de sare
-100g pastrama taiata fidelute sau cum se doreste
-vreo 4-5 masline
-un ou
-o ceapa potrivita
-un catel sau doi de usturoi
-legume...eu am folosit un mix congelat la punga, dar se pot pune si proaspete dupa plac, se pot folosi: ciuperci, gogosari, chilli sau ardei iute, porumb, mazare, fasole, varza tocata marunt etc.
Pentru inceput in mod normal incingem o tigaie cu nitzel ulei si aruncam ceapa si usturoiul tocat si le lasam sa se faca aurii
apoi se adauga pe rand pastrama

legumele+o lingura de unt

maslinele, care au fost ulterior eliberate de samburi

se condimenteaza si se amesteca.
Apoi, se adauga orezul fiert peste acestea

se amesteca si apoi se adauga si oul

iarasi amestecam repede si marunt in asa fel incat oul sa se faca uniform maruntit printre celelalte ingrediente

si gata!
Va doresc sa incercati aceasta reteta pentru ca se face repede, e hranitoare si nu ingrasa foarte tare ca pastele, pizza sau alte mancaruri care se mananca cu paine.
Niste comentarii pro sau contra ar fi binevenite daca am avut onoarea sa va am ca vizitatori pe blogul meu culinar. O zi buna!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Tiiiiita mareeee! ;-P

Anonim spunea...

ms mamy ca ai grija sa depun cite putin pe mine dupa ce am lasat tigarile. oricum i-ti multumesc bafta

Daniela spunea...

Usoare retetele, imi plac! Sigur intra in meniul nostru curand. Multumim!

Gabriel Ionescu spunea...

Cu placere Daniela....cu siguranta vei reusi, de aia am si facut blogul asta, sa gateasca toata lumea, sa mai lasam restaurantele si fast-food-urile ca e criza :), in plus castigam sanatate ca stim ce punem in mancare...spor la treaba!

VictorCh spunea...

"...stim ce punem in mancare..."
Hm! Asta daca facem parte dintre baftosii "inapoiati" care au ramas la agricultura naturala ("organica") si ne crestem singuri produsele necesare (atat animale cat si vegetale - atat pt hrana proprie cat si a animalelor noastre), ca daca depindem de cumpararea produselor de la piata (sau - cu atat mai mult - din supermarketuri)... nu prea mai avem CUM sa stim.

Anonim spunea...

hmmmmmmmm...sigur nu ingrasa cu atatea ""bunaciuni"" in ea? sau tu ne pacalesti?okkkkkk
comentariul meu este PRO...caci tot ce faci tu este super bun!
(ps; oul e de tara???? dar pastrama? ca sa fie totul bio! zic si eu ceva....ca sa mai zimbim...)
nu stiu...de unde le mai scoti! e bun ca am facut meniul!dar ...cu praz)

Gabriel Ionescu spunea...

Nu chiar toate ingredientele sunt bio, dar incerc sa la le aleg cat pot de bine

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari