Salut,
Au trecut ceva zile de la ultima mancarica postata si am zis ca azi am sa fac si o reteta de orez, consistent, foarte satios si relativ light.
Asa...petru inceput avem nevoie:
-cam de 2 pumni de orez(cate un pumn de persoana :P)se pun la fiert cu o lingurita de sare
-100g pastrama taiata fidelute sau cum se doreste
-vreo 4-5 masline
-un ou
-o ceapa potrivita
-un catel sau doi de usturoi
-legume...eu am folosit un mix congelat la punga, dar se pot pune si proaspete dupa plac, se pot folosi: ciuperci, gogosari, chilli sau ardei iute, porumb, mazare, fasole, varza tocata marunt etc.
Pentru inceput in mod normal incingem o tigaie cu nitzel ulei si aruncam ceapa si usturoiul tocat si le lasam sa se faca aurii
apoi se adauga pe rand pastrama
se condimenteaza si se amesteca.
iarasi amestecam repede si marunt in asa fel incat oul sa se faca uniform maruntit printre celelalte ingrediente
Va doresc sa incercati aceasta reteta pentru ca se face repede, e hranitoare si nu ingrasa foarte tare ca pastele, pizza sau alte mancaruri care se mananca cu paine.
Niste comentarii pro sau contra ar fi binevenite daca am avut onoarea sa va am ca vizitatori pe blogul meu culinar. O zi buna!
7 comentarii:
Tiiiiita mareeee! ;-P
ms mamy ca ai grija sa depun cite putin pe mine dupa ce am lasat tigarile. oricum i-ti multumesc bafta
Usoare retetele, imi plac! Sigur intra in meniul nostru curand. Multumim!
Cu placere Daniela....cu siguranta vei reusi, de aia am si facut blogul asta, sa gateasca toata lumea, sa mai lasam restaurantele si fast-food-urile ca e criza :), in plus castigam sanatate ca stim ce punem in mancare...spor la treaba!
"...stim ce punem in mancare..."
Hm! Asta daca facem parte dintre baftosii "inapoiati" care au ramas la agricultura naturala ("organica") si ne crestem singuri produsele necesare (atat animale cat si vegetale - atat pt hrana proprie cat si a animalelor noastre), ca daca depindem de cumpararea produselor de la piata (sau - cu atat mai mult - din supermarketuri)... nu prea mai avem CUM sa stim.
hmmmmmmmm...sigur nu ingrasa cu atatea ""bunaciuni"" in ea? sau tu ne pacalesti?okkkkkk
comentariul meu este PRO...caci tot ce faci tu este super bun!
(ps; oul e de tara???? dar pastrama? ca sa fie totul bio! zic si eu ceva....ca sa mai zimbim...)
nu stiu...de unde le mai scoti! e bun ca am facut meniul!dar ...cu praz)
Nu chiar toate ingredientele sunt bio, dar incerc sa la le aleg cat pot de bine
Trimiteți un comentariu