O reteta simpla de paine de casa cu ovaz si busuioc uscat care nu are nevoie de prea multe cuvinte, imaginile vorbesc de la sine.
Am amestecat 3 cani de faina cu o lingurita de sare de mare grunjoasa, si doua de busuioc uscat. Am adaugat o lingura de untura de porc topita si o cana si un pic de apa calduta in care am dizolvat 25g drojdie proaspata cu un fir de zahar. In urma amestecului s-a format un aluat moale si pufos care a stat la crescut vreo ora, dupa care l-am luat la framantat iar, adaugand si o mana de ovaz, acesta combinandu-se cu aluatul.
L-am pus intr-o tava de paine, l-am uns cu ulei (sau cu ceva ou batut daca vreti) si am mai presarat o lingura de ovaz pe deasupra.
Apoi l-am bagat la foc mediu spre mic, si l-am lasat-o vreo 30-40 minute de a iesit o frumusete de paine rumena si aromata.
Aaa...era sa uit am lasat vreo 10 minute la dospit in tava inainte de a baga tava in cuptor.
Seara buna!
2 comentarii:
Bine , bine..painea arata super..dar voiam sa vad si cu ce o mancam!!??????? (da stiu ...cu gura)
Sa inteleg ca in seara asta la cina, doar asta ai mancat?? HMMMMM...nu te cred!Culmea e ca in seara asta si eu am facut paine,doar ca dupa reteta mea, adica fara busuioc si ovaz!
Oricum, mai ai un vot PRO!
Eu am mancat-o cu creierul pane postat inainte de asta... ;)
Trimiteți un comentariu