Salutare,
Daca mai sunt nostalgici ale vremurilor trecute, acum va aduc un gust de amintire din copilărie, halvița aceea care se întindea de ne mozoleam pe la gura, dar care era printre cele mai bune dulciuri de pe piață la momentul respectiv.
Rețeta este una super simpla și nu ar trebui sa ia mai mult de jumătate de ora, trebuie doar sa aveți mare grija la indicații.
Ingrediente:
Ingrediente:
- 150 g miere
- 300 g zahar
- 2 linguri de apa
- doua albușuri
- o lingura de zeama de lămâie
- 100 g de nuci/alune/fistic/cereale
Punem la foc într-o oala zaharul, mierea și cele 2 linguri de apa și le lăsam aproximativ 10 minute pana se topesc și formează un sirop, iar cristalele de zahar nu se mai simt la amestecare.
In acest timp batem albușurile de ou cu un vârf de sare și zeama de lămâie pana se fac spuma, iar apoi turnam siropul peste în timp ce amestecam cu mixerul, pana se formează o crema albicioasa și lipicioasa. Este indicat un mixer fix, din acela semi-profesional, va face treaba mult mai ușoară.
Presărăm nucile peste ea și amestecam, după care turnam amestecul într-o tava în care ați pus un film alimentar și eventual pe niște foi de napolitana (eu nu am avut).
Lasam peste noapte la frigider sa se întărească apoi tranșăm în bucăți.
Atenție! Eu am făcut doua greșeli:
- am pus doar un singur albuș
- am pus albușul peste sirop, când trebuia sa fac invers, de aceea nu arata ca halvița tradițională.
Iar foile de napolitana cam sunt necesare, dacă doriți sa o tranșați în bucăți separate.
Sunt onest si va spun aceste greșeli pentru ca dvs. sa nu le faceți și sa aveți un rezultat corect!
3 comentarii:
pt halvita de 2 tavi ce cantitate trebuie??
complete,normal
cantitatile precizate, inmultit cu 2 :)
Trimiteți un comentariu