Va prezint o mancare traditionala, cu iz de afumatura, ca tot se apropie sarbatorile de iarna, si care mie unul imi place foarte mult.
Se prepara foarte simplu, singurele ingrediente ce va trebuiesc sunt: o ceapa potrivita, mazare la borcan sau congelata, niste carnati, bulion sau suc de rosii, un strop de ulei, cimbru uscat, boia de ardei, sare, piper si o lingura de vegeta (nu prea agreez E-urile, dar da gust bun mancarii). Nu dau cantitati pentru ca toate le-am pus din ochi, ca nah...asa e in bucatarie, trebuie sa improvizam.
Am dezghetat mazarea, in care am pus si o mana de mix de alte legume pentru o savoare in plus.
Am luat o oala si am calit putina ceapa rosie tocata marunt
apoi am varsat legumele in oala si am pus apa cat sa le acopere.
Am lasat sa fiarba cam 5 minute, iar apoi am pus si putin suc de rosii de casa, lingura de vegeta, cimbrul, piperul si putina sare (foarte putina pentru ca si vegeta are sare).
Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute, iar apoi am adaugat si carnatul taiat in bucati de marimea unui deget si crestat nitel.
Apoi ca sa o ingros putin, am amestecat cateva linguri de "zeama" cu putina faina de grau cat sa formeze o pasta omogena fara cocoloase si am turnat-o in oala.
Am mai lasat vreo 10 minute pe foc mic sa bolboroseasca si ata i-a fost.
Simplu si delicios!
2 comentarii:
Da! Se pare ca avem aceleasi gusturi...caci...si eu ador mazarea! In plus ...eu as adauga un pic de marar! da bine la gust!daca o las fara iz de afumatura va fi de post...si tot e buna! ADEVARUL este ca....te pricepi!
mmm fiecare cu gusturile lui, eu unul nu as pune, cimbrul se potriveste cel mai bine, dar fiecare cum ii place nu-i problema...
Trimiteți un comentariu