Salutare oameni buni,
A venit timpul pentru o mancare mai dietetica, si ce e mai dietetic decat orez, carne de pasare slaba fara colesterol, legume...
Banuiesc ca majoritatea stiti sa faceti un pilaf ssau pilav civa se cheama, care este o mancare turceasca, un fel de risotto italian fiert mai mult.
Dar totusi sa va povestesc cum l-am facut si eu.
Am avut cam 300-350g piept de curcan taiat cubulete, aproximativ doua cani de orez, doi morcovi, o ceapa, un pastarnac, un litru de supa din concentrat (ca altfel n-am avut), o mana de masline, sare(doar daca trebuie), piper.
Am aruncat intr-o cratita incinsa cu putin ulei legumele tocate marunt, iar dupa ce s-au calit putin am adaugat si carnea,
apoi am adaugat si orezul pe care l-am amestecat bine sa prinda luciu impreuna cu restul.
Am imprastiat maslinele si am turnat jumatate din supa.
Am pus capacul si am lasat la foc mic, iar dupa cca. 20 minute am amestecat bine si am adaugat si restul de supa. Dupa inca vreo 20 de minute cam asa arata.
A iesit destul de cremos si gustos.
Este o mancare usor de preparat, dupa cum ati vazut, si daca faceti mai multe portii se poate lua si in caserola la serviciu a doua zi, putin incalzit la microunde sau pe calorifer :)
O zi buna sa avetii!
3 comentarii:
DA DA DA...ce- mi place ideea cu luatul la serviciu in "cantarola"...suuuper!!Acu ...ce sa zic : ce ai facut tu aici e super si merge sigur si neincalzit!!
Dom'le ...ce inseamna sa ai aparat profesional!!Pana si "fibra" din carnita se cunoaste...nu mai zic de calitatea pozelor! Felicitari pentru munca depusa pe acest blog!!!
Turcii astia mananca.,..mai ceva ca un Pasa!:)
Arata foarte bine! Felicitari!
merge reclama mok, nu? :))
Trimiteți un comentariu