Salutare dragilor,
Iata o reteta de carne la cuptor, frageda, aromata care merge foarte bine intr-o dupa amiaza, dupa serviciu, eu asortand-o si cu niste gogosari in sos de tomate facut de mama.
Este usor de preparat, ca majoritatea retetelor mele, singurul lucru ce necesita mai mult timp este marinarea carnii si statul la cuptor.
Am luat doua pulpe intregi,
dupa care am facut un mix uscat de condimente format din: sare, pier, boia de ardei iute si dulce, oregano, cimbru, scortisoara.
Apoi am luat la masat pulpele in asa fel incat acestea sa ajunga peste tot.
Am lasat la frigider cam doua ore minim, apoi am incins cuptorul si intr-o tava cu gratar (o sa vedeti in poza de care) am varsat o cana generoasa de vin rosu in care am aruncat si o frunza de dafin.
Am asezat pulpele, iar in restul de mix uscat de care va spuneam am mai adaugat putin ulei de masline, o lingurita de miere si un strop de otet balsamic.
Am amesteca bine si cu un penson am uns suprafata exterioara a pulpelor, mai exact pielea. Aceasta ii va da o crusta crocanta si rumena.
Am acoperit cu o folie de aluminiu, am impuns un pic cu furculita sa iasa aburul si am dat la cuptorul incins timp de o ora la foc mic, iar apoi inca jumatate fara folie.
Si au iesit aceste minunatii fragede, ca nici nu-ti trebuiau dinti sa le mananci :)
O zi buna in continuare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu