luni, 19 septembrie 2011

Pulpe de pui in sauna de vin rosu

Salutare dragilor,
Iata o reteta de carne la cuptor, frageda, aromata care merge foarte bine intr-o dupa amiaza, dupa serviciu, eu asortand-o si cu niste gogosari in sos de tomate facut de mama.
Este usor de preparat, ca majoritatea retetelor mele, singurul lucru ce necesita mai mult timp este marinarea carnii si statul la cuptor.
Am luat doua pulpe intregi,
dupa care am facut un mix uscat de condimente format din: sare, pier, boia de ardei iute si dulce, oregano, cimbru, scortisoara.
Apoi am luat la masat pulpele in asa fel incat acestea sa ajunga peste tot.
Am lasat la frigider cam doua ore minim, apoi am incins cuptorul si intr-o tava cu gratar (o sa vedeti in poza de care) am varsat o cana generoasa de vin rosu in care am aruncat si o frunza de dafin. 
Am asezat pulpele, iar in restul de mix uscat de care va spuneam am mai adaugat putin ulei de masline, o lingurita de miere si un strop de otet balsamic. 
Am amesteca bine si cu un penson am uns suprafata exterioara a pulpelor, mai exact pielea. Aceasta ii va da o crusta crocanta si rumena.
Am acoperit cu o folie de aluminiu, am impuns un pic cu furculita sa iasa aburul si am dat la cuptorul incins timp de o ora la foc mic, iar apoi inca jumatate fara folie.
Si au iesit aceste minunatii fragede, ca nici nu-ti trebuiau dinti sa le mananci :)
O zi buna in continuare!

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu ciuperci retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari