Salutare dragilor,
Ma gandeam zilele trecute la concursul Laurei Adamache si iata ce m-a apucat pe mine sa fac alaltaseara...niste clatite cu faina neagra, mere caramelizate si inghetata de vanilie cu nuci si caramel.
Un dulce, foarte dulce, zic eu interesant, dar o sa las pe voi sa apreciati asta. Oricum daca sunteti diabetici sau stati prost cu glicemia, evitati :)
Da...acum sa va prezint marfa...m-am apucat de facut clatitele, nimic interesant aici, un aluat simplu cu: 2 oua, un varf de sare, esenta de vanilie, putin zahar, un strop de ulei, cam 2 cani de lapte si faina neagra care se adauga in ploaie pana se ajunge la consistenta unei smantane lichide. Atentie! Folositi numai tel sau mixer, altfel riscati sa faca cocoloase, iar aluatul lasati-l cateva minute la frigider sa se odihneasca.
Apoi, punem o tigaie antiaderenta la incins si punem un strop de ulei pe care il intindem prin tigaie cu un servetel de hartie impaturit. Astfel se face o uniformizare foarte buna a uleiului in tigaie.
Daca aveti tigaie buna, posibil nici sa nu aveti nevoie de ulei. Eu am pus totusi un pic doar la inceput.
Dupa ce am terminat cu clatitele, am trecut la merele caramelizate, care iarasi au fost usor de facut. Am pus in aceeasi tigaie cam 2-3 linguri de zahar si cam 100ml de apa pe care le-am lasat sa bolboroseasca pana s-a ingrosat putin.
In acest timp am taiat un mar feliute subtiri.
Apoi am aruncat feliile peste siropul format si le-am lasat pana s-au caramelizat.
Am asezat o clatita intr-un castron mai evazat si am plasat cateva liguri de mere cu acel caramel, iar peste am pus un cleste din inghetata delicioasa.
Am pudrat cu scortisoara pe deasupra si asta a fost tot.
S-aveti o zi minunata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu