Salutare dragii mei,
Va prezint meniul de astazi, un gratar din muschiulet de vitel tinut la marinat, cu un piure de cartofi si o salata simpla de rosii de gradina. O mancare clasica, simpla, cu mici customizari pe ici pe colea.
Pentru inceput am pus pentru vreo doua ore carnita de vitel la marinat intr-un bait format din: vin rosu demisec, ulei de masline, otet balsamic, boia de ardei, cimbru si rozmarin uscat, piper, salvie, dafin, usturoi.
Dupa aceste doua ore am incins grill-ul, am sarat fleicutele(nu se pune sare la bait ca se intareste si devine gumata) si le-am asezat pe gratar, cam 2-3 minute pe fiecare parte, nu mai mult.
Apoi piure-ul de cartofi s-a facut destul de repede, deoarece cartofii i-am taiat cubulete mici si a durat destul de putin ca sa se fiarba. I-am pasat bine, am adaugat sare, piper, o lingura de smantana, un strop de lapte si o mana de cascaval ras fin. Cartofii fiind fierbinti au topit cascavalul ras si a dat o textura mai aparte si un gust pe masura.
Salata de rosii a fost gata imediat, doar rosii, o ceapa taiata julienne, sare, piper, busuioc verde si un strop de otet balsamic.
Restul a fost numai placere :)
Numai bine!
3 comentarii:
La asa meniu ,papilele gustative o iau razna !(dezmat total).Eu propun sa radem cascaval peste..asa pentru design! tu ce zici ? ar merge?? Ca in rest ,chiar asa este cum zici :numai placere!
(p.s.: daca n-am.."customizari" pot sa fac reteta? :))
Si noua ne place cascavalul in piure.. tare bun si cremos mai e..
Ma bucur ca va place ce imi place si mie :)
Trimiteți un comentariu