sâmbătă, 4 septembrie 2010

File de peste cu legume la cuptor...


Salut,
Azi va prezint o mancare foarte usoara, se poate manca si seara pentru ca este in mare file de peste pangasius si legume.
Am luat zilele trecute o punga de file de peste pangasius congelat si am zis sa fac o mancare mai light, deoarece in ultima vreme incerc sa fac mai mult mancaruri dietetice, care se consuma in principiu fara paine.
Si va trebuie asa:
-doua bucati de peste de care am amintit mai sus sau oricare altul
-cartofi
-ardei gras
-ceapa si usturoi
-o mana de mix de legume congelate(morcov, telina etc.)
-sare, piper, rozmarin, cimbru
-ulei, otet balsamic, sos de soia, o jumatate de pahar de vin sec alb
Se dezgheata pestele si se spala, se absoarbe umezeala de pe bucatile de file cu un servetel si se marineaza cu ulei, otet balsamic si un strop de sos de soia.

Apoi se taie legumele in rondele si felii, ceapa pestisori, iar usturoiul se toaca marunt.

Dupa vreo 30 minute de marinare se ia o tava si se stropeste usor cu ulei si plasam bucatile de peste in ea.

Presaram rozmarinul si cimbrul peste bucatile de peste, apoi aruncam usturoiul, ceapa si restul legumelor peste el, condimentam si legumele cu sare, piper, o "ploaie" de ulei si adaugam si vinul.

Sigilam tava cu o folie de aluminiu si facem niste intepaturi sa nu se umfle in cuptor.

Dupa aprox 30 de minute la foc mediu se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute sa se "coloreze".
Et voila!

Se recomanda un vin alb sec la aceasta mancare ;)

5 comentarii:

Radu CRISAN spunea...

Pangasius e ... controversat. Bun cand il prepari dar ciudat daca il lasi peste zi (se face precum cauciucul). Am gasit multe articole (dupa ce am mancat, evident) unul dintre ele aici http://www.banknews.ro/stire/28989_pangasius,_pestele_low-cost_otrava.html

Felicitari pentru initiativa. Nisa asta de food-blog e una foarte cautata si la moda. Keep up the good wrk

Gabriel Ionescu spunea...

Multumesc pentru incurajari si ca mi-ai vizitat blogul...intr-adevar nu e un peste stralucit, si sincer nu cred ca as mai face odata reteta asta cu pestele asta. Am auzit si eu multe despre el ca ar fi un peste reprodus in laborator, dar pana la urma nu te mai mira nimic in zilele noastre, cred ca nici carnea de pui nu pre mai e ce ar trebui sa fie si asa mai departe...O zi buna!

Luminita spunea...

Excelenta reteta dar in loc de pangasius sa folosesti pastrav.

Gabriel Ionescu spunea...

O sa incerc probabil si cu pastrav...cand o sa fac rost, e criza dom'le :)
Dar sa stii ca e cam singura reteta de care nu sunt pe deplin multumit, si asta probabil datorita tipului de peste.

VictorCh spunea...

@ Luminita: ...sau şalău...

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari