miercuri, 15 decembrie 2010

Zi mareata!!!

Salutare oameni buni,
Azi dimineata ma trezesc la 6:00, iau cafeaua, deschid mailul si ce vad?
"Buna ziua.
Blogul dumneavoastra a fost aprobat. Puteti vizualiza retetele aprobate si publicate aici - http://retetecupoze.ro/author/gabriel-ionescu/"

Acest mail mi-a facut ziua mai buna, poate pentru unii ar parea un mizilic, pentru mine este un feedback important stiind ca retetele mele vor sta mandre langa retetele unor nume mari preucm: Adi Hadean, Laura Adamache, Radu Popovici si multi alti talentati bucatari sau pasionati de bucatarie. 
In plus ma bucur ca am reusit sa "storc" niste poze reusite cu un aparat de fotografiat pentru amatori (Panasonic Lumix DMC-LS80), nu DSLR-uri si High Zoom-uri la preturi de peste 600 de ron.
Deci asa ca un imbold din partea mea pentru altii care sunt la inceput: se poate si cu bani putini sa faci lucruri marete.

Hai s-aveti o zi buna ca a mea deja e! :)

duminică, 12 decembrie 2010

Mazare cu carnati

Va prezint o mancare traditionala, cu iz de afumatura, ca tot se apropie sarbatorile de iarna, si care mie unul imi place foarte mult.
Se prepara foarte simplu, singurele ingrediente ce va trebuiesc sunt: o ceapa potrivita, mazare la borcan sau congelata, niste carnati, bulion sau suc de rosii, un strop de ulei, cimbru uscat, boia de ardei, sare, piper si o lingura de vegeta (nu prea agreez E-urile, dar da gust bun mancarii). Nu dau cantitati pentru ca toate le-am pus din ochi, ca nah...asa e in bucatarie, trebuie sa improvizam.
Am dezghetat mazarea, in care am pus si o mana de mix de alte legume pentru o savoare in plus.
Am luat o oala si am calit putina ceapa rosie tocata marunt
apoi am varsat legumele in oala si am pus apa cat sa le acopere.
Am lasat sa fiarba cam 5 minute, iar apoi am pus si putin suc de rosii de casa, lingura de vegeta, cimbrul, piperul si putina sare (foarte putina pentru ca si vegeta are sare).
Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute, iar apoi am adaugat si carnatul taiat in bucati de marimea unui deget  si crestat nitel.
Apoi ca sa o ingros putin, am amestecat cateva linguri de "zeama" cu putina faina de grau cat sa formeze o pasta omogena fara cocoloase si am turnat-o in oala.
Am mai lasat vreo 10 minute pe foc mic sa bolboroseasca si ata i-a fost.
Simplu si delicios!

vineri, 10 decembrie 2010

Sandwich din lipii

Daca data trecuta v-am aratat cum am facut acele turte/lipii, acum va arat cum le-am consumat :)
Azi am facut cu ele niste sandwich-uri cu: sunculita afumata naturala (bio), ceapa rosie, mustar dulce, sos de usturoi si putin sos de chilli. 
Au fost superbune si foarte consistente si pline de arome.

luni, 6 decembrie 2010

Turte cu rozmarin

Neseara, in lipsa painii cea de toate zilele, am zis sa fac niste turte simple, un pic mai groase decat lipiile...si am trecut la treaba.
Am facut un aluat simplu, ca cel de paine si l-am portionat la dimensiunea unor piersici, apoi le-am intins cu facaletul la grosimea si marimea unei clatite.
Apoi le-am plasat in tigaia incinsa, dar uscata si le-am lasat cam 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au dogorit usor.
Cand le-am intors pe partea cealalta le-am uns cu putin ulei de masline si am presarat niste rozmarin proaspat tocat marunt.
Apoi au urmat pe langa ele si niste carnaciori proaspeti la gratar cu gogonele si castraveti murati, O BUNATATE! :)
O seara faina!

duminică, 5 decembrie 2010

Spaghetti la wok

Azi dimineata am incercat o reteta relativ noua de spaghetti, si anume facute la wok cu: ciuperci, usturoi, praz, masline negre si salam sasesc taiat fidelute fine de tot, iar pentru ornat am folosit cascaval ras fin si rosii cojite si taiate cubulete care au stat inainte cu ceva sare, piper si busuioc uscat.
Prepararea e super simpla, ca oricare reteta pe care am postat-o. 
Am fiert pastele,
am tocat usturoiul si prazul, am taiat ciupercile si salamul si am desamburit maslinele.
Apoi le-am calit cateva minute in wok cu putin ulei,
am adaugat si pastele fierte
si am amestecat de zor, adaugand si cate o lingura-doua din apa in care au fiert pastele sa nu se usuce.
Si atat...am pus in farfurie intinsa, am ras ceva cascaval pe deasupra, le-am invaluit in cubuletele de rosii cu busuioc si am stopit cu putin sos de soia...
O zi buna!

vineri, 3 decembrie 2010

Orez multicolor

Recunosc ca am o atractie catre retetele simple, gustoase si hranitoare si poate ca toate retetele mele cu orez vi se par la fel, dar de fiecare data au cate ceva in plus sau in minus.
Azi am facut un orez foarte viu colorat, in care am folosit: morcov, praz, un catel de usturoi, salam sasesc, porumb dulce congelat, ciuperci proaspete si cam atat.
De preparat e super simplu...am pus cateva maini de orez la fiert cu apa cu sare.
In timp ce orezul fierbeam am aruncat in wok la dogorit ingredientele cu o lingura de ulei si una de unt, in plus se poate pune si o gura de bere, daca este vreuna desfacuta prin zona :P
Apoi am pus orezul fiert si clatit peste acestea, am condimentat cu sare(nu prea multa, poate chiar deloc) si piper si am amestecat ntr-una timp de 2-3 minute.
Apoi am pus pe o farfurie si l-am stropit cu nitel sos de soia sarat.
Sper sa va tenteze si pe voi, odata incercat n-o sa va mai saturati, asta daca va place orezul.

joi, 2 decembrie 2010

Tocinei de cartofi

Tocinei de cartofi
Si inca o reteta de post cu care sa va mai potoliti poftele in perioada postului, si anume "tocinei de cartofi". 
Se curata cativa cartofi (cam 2-3 potriviti), se dau prin razatoarea mare se clatesc intr-o strecuratoare si se storc bine de apa si amidon. Apoi amestecam cu patrunjel, marar, usturoi pisat (1-2 catei maxim), sare. piper, boia de ardei si o lingura-doua de faina de grau cat sa lege acest amestec in niste chiftelute. 
Apoi se pun in tigaia incinsa cu nitel ulei pana se rumenesc pe ambele parti
si se scot pe un servetel sa absoarba excesul de ulei.
 Si cam atat.
Se consuma de preferinta cat sunt calzi si putin crocanti, deci nu faceti multi deodata ca se inmoaie si nu vor mai fi asa gustosi.
Pofta mare!

miercuri, 1 decembrie 2010

La multi ani romani!


Cu ocazia zilei de 1 Decembrie tin sa urez tuturor romanilor un calduros "La multi ani!", sa fiti fericiti si sanatosi, si sa speram intr-o viata mai buna in patria noastra, sa nu mai fie nevoie sa migram spre alte orizonturi si sa ducem dorul celor dragi.

O zi cat mai buna!

luni, 29 noiembrie 2010

Ceva spectaculos :-)

Aceste imagini nu mai au nevoie de cuvine, este una din mancarurile mele preferate din luna lui Decembrie: carnati afumati facuti de mama, cu salata de varza murata. Enjoy the pictures! :)

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari