Salutare oameni buni,
Tot mai rar, dar motivat, continui postarile mele cu retete delicioase precum aceasta de azi, care am savurat-o la maxim.
Am avut patru prepelite de la parintii mei, gata pregatite sa sara in oala mea de pe aragaz :), si-apoi in farfurie, alaturi de o mamaliguta calda, un mujdei de usturoi si un sos bestial format din zeama ramasa in oala cu o bucata de gorgonzola topita.
Am luat o ceapa si am taiat-o juliene si am presarat-o intr-o oala, in care am incins putin ulei, iar cand s-a facut transparenta, am asezat si prepelitele peste.
Am luat o limeta, am ras putina coaja peste, apoi am taiat-o in sferturi si le-am indesat in cavitatea toracica.
Am mai adaugat 2-3 frunze de salvie, sare, piper, boia de ardei, cimbru, o cana de vin alb sec, apoi am pus capacul si le-am lasat sa "zaca" vreo 40-50 de minute, adaugand din cand in cand cate un strop de apa si rotindu-le pe toate partile. Cu 10 minute inainte de a le scoate, se adauga doi catei de usturoi tocati.
Intre timp am facut si un mujdei din vreo 4-5 catei de usturoi, sare, 5 linguri de ulei adaugate treptat, si putina apa la sfarsit.
Cand s-a facut timpul,
le-am scos pe farfurie, am indepartat lime-ul si salvia, iar in zeama ce a ramas am rupt o bucata de gorgonzola si am invartit-o pana s-a pierdut in sos.
Prepelitele din farfurie au fost unse cu acest sos-minune, care le-a dat un gust spectaculos. Alaturi s-a asezat si mamaliguta si mujdeiul laptos si plin de aroma.
Super mancare...carne frageda si dulceaga, sos bun bun si satisfactie.
2 comentarii:
Azi m-ati terminat toti cu usturoiul.. imi ploua in gura de la atatea ganduri ;)) De unde ai gasit prepelita?? ca eu tot caut si nu gasesc! o zi faina!
:D eu le am de la ai mei parinti, au cumparat vreo 40 de bucati pentru crescut si pentru oute. S-ar putea sa gasesti, dar mai mult in stare vie prin piete, le oparesti, le cureti penele si le gatesti :) Spor
Trimiteți un comentariu