Salutare oameni buni,
Cred ca v-am disperat in ultima vreme cu mancarea in chinezeasca, orez, paste de orez si tot felul de sosuri, dar nu e un lucru rau zic eu, pentru ca asiaticii mananca foarte bine si sanatos in acelasi timp, asa ca putina sanatate nu strica si pe la noi.
Azi am preparat niste carne de curcan cu paste de orez, legume si putin din sosurile vestite de acum :) picant, dulce acrisor si cel de soia. Poate intre timp mai descopar si altele, dar pana atunci, dam cu astea.
Bineinteles ca prima data am pregatit carnita, mai exact am folosit carne de pe aripi, care este destul de frageda, am taiat-o cubulete si am pus-o la dogorit in wok cam 3-4 minute,
dupa care am adaugat putina pasta de usturoi, ceapa verde, o bucatica de ghimbir si am stropit cu putin sos de soia.
Apoi am varsat in wok si alte legume tocate, cum ar fi: morcov, telina, varza.
Dupa vreo 2 minute am adaugat si pastele, care am uitat sa va spun, au stat in apa oparita cam 2-3 minute.
Si amestecam bine in sens circular pana se intrepatrunde carnea si cu legumele. Sosurile se pot adauga si acum sau se pot pune cand se serveste, este la latitudinea dvs., eu am pus putin si la preparare si dupa.
Cam asa arata...de gustat, va las sa incercati si voi ca sa va dati cu parerea, eu zic ca-s super.
O zi faina sa aveti!
Un comentariu:
DA..ai spus bine:intai incercam ...si apoi ne dam cu parerea!
Am senzatia ca parca mai lipseste ceva:arata cam "palide" , eram obisnuita sa fie ceva mai colorat ...cred ca un gogosar rosu , dadea bine la aspect si la gust!
Trimiteți un comentariu