Salutare oameni buni!
Bine v-am regasit si inca odata "la multi ani" pentru noul an si pentru cei care si-au serbat numele de Sf. Ioan.
Azi am facut o paine de casa si m-am gandit s-o impartasesc cu dvs., ca si-asa am cam tras chiulul in ultima vreme, mai mult de nevoie, as zice eu, pentru ca in fiecare an la Craciun si de Anul nou se aduna mancare in frigider de nu mai stii ce sa faci cu ea, iar eu sunt un anti-aruncat mancare si de aceea am lasat gatitul deoparte o vreme pentru a termina proviziile adunate. In zadar, pentru ca orice-ai face inevitabilul se intampla.
Dar sa trecem peste asta si sa va prezint painita mea.
Am folosit asa:
- 2 cani de faina de grau
- drojdie cat o nuca
- o lingurita de sare de mare
- o lingurita de zahar
- o lingura si jumatate de ulei de masline extravirgin
- o cana de apa calduta
Dupa acest timp el s-a dublat in marime, si l-am luat din nou la framantat, i-am dat o forma si l-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Am uns si painea cu putin ulei si am presarat mac si sare de mare grunjoasa peste ea.
Am mai lasat-o vreo 10 minute in tava pana s-a incins cuptorul, si am bagat-o apoi in cuptor vreo 35-40 minute pana s-a rumenit frumos.
Cand am scos-o din cuptor am "sters-o" cu putina apa si am lasat-o 5 minute sa se raceasca.
Painea proaspata se taie intotdeauna cu un cutit zimtat, in felul asta se evita "turtirea" ei si implicit senzatia de aluat crud.
Am servit apoi cateva felii cu niste carnati si cateva feliute de slana cu ceapa rosie, si...bineinteles si o bere rece :)
O zi faina!
Un comentariu:
Nu conteaza cat de multa mancare este in frigider oricand o astfel de paine de casa este bine venita! DAR sa nu uitam....tot ce e bunut . ingrasa!
Dar ce mai conteaza... cand tot ce faci tu este bun! Tine-o tot asa!
( nu era cu suparare daca gustam si noi)
Trimiteți un comentariu