Vizitand diverse bloguri culinare zilele astea am ajuns la Andreea's Chinesefood blog, unde era postata aceasta reteta si mi s-a parut foarte interesanta, am zis s-o incerc si eu. Bineinteles ca nu m-am putut abtine si mi-am adus si eu o contributie, transformand-o putintel.
Am luat niste pulpe de pui le-am dezosat si taiat cubulete, apoi le-am pus la marinat cu un amestec de: ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, vin rosu, mustar, curry si boia dulce.
Dupa vreo ora am inceput "procesul" de preparare.
Mai intai am pus vreo 2-3 maini de orez la fier, dupa care am tocat niste praz si niste usturoi, iar apoi am facut un sos dulce-acrisor din: suc de rosii, otet balsamic, sos de soia, miere de albine si o lingura de faina sau amidon.
Am pus o tigaie si un wok la incins cu putin ulei. In tigaie am pus bucatelele de carne la rumenit, iar mai apoi in wok usturoiul si prazul.
Dupa ce s-a rumenit carnea de pui, am pus-o peste praz si usturoi in woc si am turnat si sosul despre care vorbeam mai devreme.
Am amestecat totul cam 2 minute, iar apoi am dat pe o farfurie deoparte ca sa pregatesc orezul.
Orezul puteam sa-l las simplu, dar am zis sa-i dau un pic de gust cu putina varza si un ou.
Asa ca am incins wok-ul, din nou, cu putin ulei, peste care am aruncat o mana buna de varza tocata ce am lasat-o sa se caleasca vreo cateva secunde.
Dupa ce l-am clatit si l-am scurs, am aruncat orezul peste varza si am spart un ou deasupra, amestecand energic pana s-a omogenizat cu orezul.
Am aranjat apoi intr-o farfurie un "culcus" din acest orez, peste care am pus bucatele din carnea facuta mai devreme.
Gustos, sanatos si hranitor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu