Salutare,
Nu stiu daca ati incercat vreodata sa faceti o painica din-asta de care am sa va povestesc eu, daca nu, cu siguranta o sa va tenteze.
Se ia asa:
-3 cani faina
-cam 30g drojdie crescuta cu sare, zahar si apa sau lapte caldut intr-o cana
-2-3 linguri de ulei
-buruiene aromate: busuioc, oregano
-praf de usturoi sau 2 catei de usturoi pisati
-sare, piper
-ou batut pentru uns pe deasupra.
Amestecam faina cu buruienile, cu usturoiul, sare si piperul, apoi se adauga treptat drojdia cu uleiul si se amesteca cu o furculita sau cu mana pana se formeaza aluatul.
Se imparte aluatul in doua si fiecare bucata o rulam pana formam niste baghete de aluat drepte si relativ subtiri cam de 2-3 degete, iar lungime cat sa incapa in tava.
Ungem tava cu ulei, apoi plasam acest bagete in ea si le facem niste crestaturi pe deasupra. Dupa ce le mai lasam cam 5 minute in tava ungem cu ousi le dam la cuptorul incins, cam 30 minute. Cam la jumatatea timpului putem sa le tragem putin afara si sa le mai dam cu o mana de ou ca ies mai rumene si mai lucioase si oricum ramane din acel ou.
Dupa ce le scoateti de la cuptor le lasati 5 minute si taiati cu un cutit zimtat pentru paine, mirosul si aroma o sa va dea gata. Pofta MARE!
Pentru sugestii si pareri astept comentariile voastre. O zi buna!
2 comentarii:
Nu ai lasat deloc sa creasca alautul intre framantat si facut baghetele?
Deci se lasa la dospit vreo ora dupa ce s-a format aluatul si apoi se lasa in cuptor 5 minute cu usa deschisa. Cresc mai repede...
Trimiteți un comentariu