Salut!
Pentru cei care le place branza, ca si mine de altfel, azi am facut paste penne con quattro formaggi (paste penne cu patru feluri de branza) varianta mea.
Pentru inceput ca si ingrediente va trebuie:
-paste tip penne (tubulete taiate oblic mai pe romaneste)
-4 feluri de branza, eu am pus camembert, branza de capra(la baton), blue cheese(branza cu mucegai albastru) si cas de oaie(sa-i dau o tenta nationala)
-aprox 150ml smantana mai slabuta (eventual chiar lapte) pentru ca e branza grasa :)
-o bucata de ceapa(nu foarte mare)tocata marunt
-un catel de usturoi taiat marunt
-busuioc (proaspat sau uscat)
-ulei, sare, piper...
Prima data se fierb pastele: punem o oala cu apa si cu o lingurita de sare la fiert si adaugam pastele cand aceasta a da in clocot si le lasam conform indicatiilor de pe pachet (de regula cam 10-15 min.).
Prepararea sosului: se incinge tigaia cu un strop de ulei, apoi se adauga ceapa si usturoiul pana se fac aurii(cam 20-30 secunde)
se toarna smantana peste acestea si se amesteca
Apoi rupem cate o bucata din fiecate fel de branza si o faramitam, proportiile nu trebuiesc chiar exacte, se pune dupa preferinta. Spre exemplu mie imi place blue cheese mai mult si am adaugat o bucatica extra :)
se tine pe foc mediu spre mic pana se topesc branzeturile si se formeaza un sos
Dupa vreo 2-3 min se adauga si pastele fierte
si se amesteca bine cu acestea si GATA!
Pofta mare!!!
Daca ati vrut sa faceti comentari la retetele mele acum le puteti face chiar daca nu sunteti inregistrati. Astept parerile voastre, eventual sugestii de retete care ati vrea sa le fac. O seara faina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu