duminică, 7 noiembrie 2010

Pulpe de pui nefericiti, la cuptor, cu legume inabusite

Azi am facut o mancare, chipurile dietetica cu pulpe de pui la cuptor si legume bagate la sauna, pe care le-am uitat un pic prea mult si au iesit putin moi, dar fu bune pana la urma.
Totul a inceput cu un baitz facut din: ulei, otet balsamic, miere de albine, sos de soia, sos Worchester, sare, piper, boabe de mustar, boia de ardei, curry, praf de usturoi, sos de chilli, cimbru, oregano si lista mai poate continua daca aveti preferinte aparte :)
Cam asa arata...
si pulpele scaldate in el, care au fost crestate in prealabil...
Apoi le-am pus pe o tava cu gratar si le-am dat la cuptorul incins timp de aproximativ o ora.
In timp ce pulpele se faceau la cuptor, am pus la aburit un mix de legume congelate (pastai verzi, morcov, conopida, telina si nu mai stiu ce mai era...)
Dupa ce s-au aburit bine le-am pus intr-un bol si le-am stropit cu  putin ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si le-am amestecat bine.
Dupa vreo ora veni si randul pulpelor sa iasa din camera incinsa.

In final a iesit ceva foarte bun, iar cu niste pulpe de pui nefericiti, doi oameni au devenit fericiti si satui :)


sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Pui la cuptor cu legume si sos alb

Salutare,
Dupa o asteptare mai indelungata a parerilor dvs. referitoare la acest blog (fara succes), am decis sa o las balta, sa schimb putin imaginea blogului si sa continui hoinareala prin bucatarie cu o reteta de pui de tara la cuptor cu legume si un sos de iaurt cu mirodenii.

Am avut de la bunica mea de la tara, mai exact in zona Cotnariului, un pui care a stat la congelator ceva vreme si am decis ca e timpul sa-l incalzim putin ca era prea degerat.
Cu o zi inainte sa il prepar i-a facut un baitz din: ulei, bere, otet balsamic, sos de soia, sos de chilli, sos Worchester, miere, coaja de lamaie, sare, piper, bioa de ardei, curry, cimbru, rozmarin...si nu mai stiu, cred ca atat :). L-am masat si l-am masat pana s-a dus peste tot acel baitz, apoi l-am pus intr-o punga la frigider pana a doua zi.
Cam asa arata cand l-am scos de la frigider...


Dupa care l-am bagat la cuptorul incins timp de o ora si ceva la foc mediu spre mic, iar la fiecare sfert de ora-20 minute, il trageam putin afara si ii mai turnam pe spate niste sos din tava sa nu ramana uscat.
In timp ce puiul se incalzea in cuptor, am inceput sa prepar legumele. Am curatat niste cartofi si i-am taiat cubulete, niste morcovi rondele si le-am pus la fiert cu niste apa cu sare peste care am pus la aburit niste pastai verzi congelate.
Dupa ce s-au fiert le-am pus intr-o tigaie incinsa cu o lingura de unt si le-am sotat nitel cat sa prinda un luciu frumos si putin din aroma untului, apoi asezonate cu sare, piper si un pic de rozmarin uscat.
Sosul de iaurt e simplu de facut si merge foarte bine cu legumele si cu carnea. Am pus cam o canita de iaurt, un strop de ulei de masline, sare, piper, doi catei de usturoi tocati fin, cimbru, busuioc si un pic de sos Worchester.
Dupa o ora si ceva, s-a rumenit si puiul meu de arata ca dupa o excursie in Jamaica :)
I-am rupt cracanele, am asezat pe o farfurie cu legumele si am stropit peste toata farfuria cu acel mirific sos de iaurt.
Pofta mare!

miercuri, 3 noiembrie 2010

Cum va place?

Salutare,
Este ceva vreme de cand a scazut putin, dar vizibil interesul vizitatorilor pentru acest blog si ma intrebam "de ce?", "o fi aspectul prea incarcat sau prea busy?", "nu sunt bune postarile?", "postez prea rar?"...
De aceea am sa las pe voi sa-mi spuneti, cei care vizitati mai mult sau mai putin blogul meu, pentru ca numai asa voi sti ce sa fac pe viitor...deci astept parerile voastre...

Va doresc o zi cat mai buna!

PS. commenturi se poa lasa pe Anonim daca nu vreti sau nu aveti cont Google...

marți, 2 noiembrie 2010

Bostan, aroma de toamna

 Am fost duminica la tara si am adus un bostan mare si frumos, iar azi nemairabdand de pofta am intrat cu cutitul in el portionandu-l frumos in feliute si indesandu-l in cuptor timp de vreo ora si ceva. De la prima mireasma de coptura de bostan mi-am adus aminte de copilarie, exact acelasi miros inconfundabil care imi trezeste numai amintiri.
Dupa ce am scos feliile de la cuptor le-am picurat cu putina miere de albine pentru un plus de dulceata si am procedat cu patos la devorarea lor.
 
Sper ca v-am facut destula pofta incat sa faceti acelasi lucru ca si mine, chiar va recomand, bostanul fiind foarte sanatos, ca tot ce ne da natura.
O seara buna!

Aluat de pizza

De fiecare data când cineva trece pe la mine în vizita, a devenit o tradiție sa fac o pizza, asa cum știu eu mai bine. Ador pizza, sa o fac, cât și sa o mănânc și de aceea o fac destul de bine (o spun alții, nu eu), iar de fiecare data descopăr ceva nou, probabil de aceea acest post va mai suferi schimbări in timp.
Cea mai buna rețeta descoperita de mine pana acum, pentru doua pizza de aproximativ 30-32 cm în diametru cu blat normal, este cam asa: 
- o linguriță de drojdie uscata dizolvata într-un pahar normal cu apa călduță cu o linguriță de zahar, lăsata vreo 5 minute pana începe sa facă o spuma ușoară
 - 350 g faina alba și o lingurița cu vârf de sare, am început sa le amestec cu o furculiță pentru aerare. - Combinam faina cu drojdia si amestecam, iar când aluatul s-a legat, adaugăm un strop de ulei de măsline sau unt sau untura de porc topita și am frământat în continuare cam 15 minute
- dupa aproximativ 15 min. de frământare, se lasă la dospit minim o ora, într-un vas acoperit cu folie de plastic alimentara.
Inca un secret care l-am descoperit in timp, aluatul dupa dospire, se porționează si se lasă peste noapte, la frigider. Il puteți pune într-o tava sau recipient acoperit, eu il pun in pungi de unica folosința. Poate sta la frigider pana la 3-4 zile.


Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

duminică, 31 octombrie 2010

Paste cu 3 feluri de branza si salam frantuzesc

Salut,
Reteta de azi pare ca seamana cu alta de-a mea (Paste penne con quattro formaggi), dar in principiu este doar stilul asemanator, pentru ca sunt paste pana la urma si exista precum si la pizza nenumarate feluri si sortimente, cu ingrediente care mai de care mai diferite.
Asa ca azi am facut paste cu 3 feluri de branza, Camembert, Gorgonzola si Roquefort, impreuna cu un concetatean frantuz, un salam subtire, uscat si cu alune la mijloc.
Pentru inceput am luat ca de obicei o bucata de ceapa si doi catei de usturoi si i-am tocat fin, salamul de asemeni taiat feliute foarte fine si injumatatite, apoi le-am pus intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei de masline pana s-au colorat nitel.
Ca o paranteza, sa nu uit, la inceput am pus pastele la fiert in apa cu sare. Cand se fac paste, acesta e primul lucru care se face. :P
Sa continuam...peste ceapa, usturoi si salam am turnat apoi cam 1/3 pahar de lapte, poate chiat unul intreg, eu unul nu prea ma impac cu cantitatile exacte, pun cat cred ca merge...si nu in ultimul am adaugat "branzele", care le-am amestecat si pisat pana s-au topit si s-a format un sos grosut.
Imediat am pus si ceva spanac congelat, pentru ca aveam si mergea la aceasta reteta, plus ca e sanatos si face combinatie buna de culoare cu sosul alb de branza.
Dupa care am pus peste pastele fierte si am amestecat bine sa se imbrace toate in acest sos.
Si cam asta e...am pus in farfurie si am ornat cu niste busuioc, prospat ar fi ideal, eu am avut numai uscat, dar e bun si asta.
Pofta mare!

miercuri, 27 octombrie 2010

Salata si un desert special

Asa cum spune si titlul am sa va prezint in seara aceasta o salata, oarecum obisnuita, alcatuita din salata verde, rosii, ceapa, ridichii, masline, feta, si un dressing din otet balsamic si ulei de masline extravirgin.
Procedeul este simplu, cred ca stie toata lumea...salata se rupe cu mana, iar restul ingredientelor se taie dupa bunul plac, mai mari sau mai mici. Apoi turnam dressingul (se amesteca bine uleiul de masline cu otetul balsamic pana se farmeaza o emulsie), asezonam cu sare si piper si amestecam bine cu doua furculite sau chiar cu mana usor pana cand toate ingredientele au fost atinse de "zeama".
Pionul principal al mesei este desertul, care este branza Camembert, una din "prajiturile" preferate ale francezilor, acompaniata de o bere buna, sau de preferat un pahar de vin rosu sec sau demisec (prefer eu). Daca tot am stat o bucata de vreme pe acolo am pescuit si acest "microb" si va doresc sa-l incercati si dvs. chiar daca e un pic mai costisitor si are un miros mai neplacut (asa e branza aceasta, cu cat pute mai tare cu atat e mai buna si mai scumpa).
Au revoir!

luni, 25 octombrie 2010

And I'm back...

Si iata ca am ajuns si acasa, cu parere de rau as putea zice, inca de la intrarea in tara mi s-a facut un pic  lehamite..."dar asta este", mi-am zis in gand. Stand doua saptamani pe meleagurile vestice am facut o mica comparatie si realizat cat de in urma suntem si cat de inapoiati, si cand spun asta ma refer si din punct de vedere economic si din punct de vedere al civilizatiei.  In detalii nu mai intru pentru ca cei care cunosc stiu despre ce vorbesc.
Dar sa revenim la mancare, ca asta e tema acestui blog, am reusit foarte putin (cu parere de rau) sa captez in imagini mancaruri servite acolo, dar cat am reusit sa prind vi le prezint si voua...
Ziua mea de nastere, care s-a nimerit in acest concediu si care s-a manifestat succint la un mic restaurant japonez, unde am mancat un fel de salata, o supa de ciuperci foarte buna, niste frigarui din somon si un alt fel de peste cu un crevete foarte aratos alaturi cu garnitura de orez, si nu in ultimul rand sushi. 
Le-am enumerat in mare, pentru ca nu prea stiu ce ingrediente contineau fiecare :)
O alta reteta la care nu am facut poze si pe care am s-o repet si atunci am sa v-o prezint, piept de pui cu branza Emmental si prosciuto crudo, care am "furat-o" de la Jamie Oliver si e super gustoasa...
In rest, fiind criza, mesele noastre s-au rezumat la baghete de le boulangeriile din cartier cu branzeturi frantuzesti fel de fel (o parte din ele am luat si cu mine), un tip de salam uscat cu alune la mijloc, foarte bun la bere ;), kebab de la un turc din cartier, plus multe alte chestii de care posibil sa fi uitat sa le mentionez.
Oricum concluzia este: mergeti in Franta ca aveti ce manca bun si mai ales aveti ce vedea...o seara buna tuturor!

joi, 21 octombrie 2010

Si din Bruxelles...un pic

Salutare,
Au trecut ceva zile de la ultima postare si m-am simtit obligat sa va mai impartasesc cateva cadre luate din peisalele acestui continent.
Week-end-ul trecut am reusit sa ajungem si pe la verisorul meu din Bruxelles care a reusit sa ne prezinte intr-o zi unele din peisajele importante ale acestui oras minunat, care este capitala Europei.

Pozele le gasiti in albumul Facebook aici

O zi buna! pe data viitoare...

vineri, 15 octombrie 2010

Imaginile fac cat 1000 de cuvinte

Salut,
Cam greu reusesc sa mai intru sa mai postez ceva, si dupa cum am pus si titlul postarii "Imaginile fac cat 1000 de cuvinte", am va las in compania catorva facute zilele acestea.
Scuzati greselile de punctuatie, daca sunt, scriu de pe o tastatura frantuzeasca si e aiurea fata de cea cu care sunt obisnuit.

Pozele le gasiti in albumul Facebook aici

marți, 12 octombrie 2010

Si am ajuns...

Salut,
Iata ca am ajuns si la Paris, mai exact in Chelles, dupa o calatorie infernala cu autocar si apoi avion. E trist ca  tara noastra e asa de jos la capitolul infrastructura. Noi am plecat din Iasi (pentru ca minunatii nostri edili nu au izbutit in 20 de ani sa faca un aeroport decent demn de o tara europeana) cu autocarul pana la Bucuresti la Aeroportul Aurel Vlaicu, timp in care nu am inchis un ochi. Am ajuns pe la 3:40 si a trebuit sa asteptam pana la ora 8:20 sa decolam. Apoi a urmat o intreaga peripetie, avand in vedere ca nu am mai calatorit cu avionul...:)
Va atasez cateva imagini din avion, imagini care nu se vad de foarte multe ori in viata, chir daca avionul a ajuns sa fie un mijloc de transport mai accesibil tuturor...
Restul va mai povestesc pe parcurs, pentru ca la capitolul gastronomie nu m-am intersectat decat cu jambon, bagheta pariziana si Tomate mozzarella (o mancare superbuna, sanatoasa si foarte usor de facut...probabil o sa o fac odata sa v-o prezint).
Astea fiind spuse va urez o seara buna!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari