De fiecare data când cineva trece pe la mine în vizita, a devenit o tradiție sa fac o pizza, asa cum știu eu mai bine. Ador pizza, sa o fac, cât și sa o mănânc și de aceea o fac destul de bine (o spun alții, nu eu), iar de fiecare data descopăr ceva nou, probabil de aceea acest post va mai suferi schimbări in timp.
Cea mai buna rețeta descoperita de mine pana acum, pentru doua pizza de aproximativ 30-32 cm în diametru cu blat normal, este cam asa:
- o linguriță de drojdie uscata dizolvata într-un pahar normal cu apa călduță cu o linguriță de zahar, lăsata vreo 5 minute pana începe sa facă o spuma ușoară
- 350 g faina alba și o lingurița cu vârf de sare, am început sa le amestec cu o furculiță pentru aerare. - Combinam faina cu drojdia si amestecam, iar când aluatul s-a legat, adaugăm un strop de ulei de măsline sau unt sau untura de porc topita și am frământat în continuare cam 15 minute
- dupa aproximativ 15 min. de frământare, se lasă la dospit minim o ora, într-un vas acoperit cu folie de plastic alimentara.
Inca un secret care l-am descoperit in timp, aluatul dupa dospire, se porționează si se lasă peste noapte, la frigider. Il puteți pune într-o tava sau recipient acoperit, eu il pun in pungi de unica folosința. Poate sta la frigider pana la 3-4 zile.
- o linguriță de drojdie uscata dizolvata într-un pahar normal cu apa călduță cu o linguriță de zahar, lăsata vreo 5 minute pana începe sa facă o spuma ușoară
- 350 g faina alba și o lingurița cu vârf de sare, am început sa le amestec cu o furculiță pentru aerare. - Combinam faina cu drojdia si amestecam, iar când aluatul s-a legat, adaugăm un strop de ulei de măsline sau unt sau untura de porc topita și am frământat în continuare cam 15 minute
- dupa aproximativ 15 min. de frământare, se lasă la dospit minim o ora, într-un vas acoperit cu folie de plastic alimentara.
Inca un secret care l-am descoperit in timp, aluatul dupa dospire, se porționează si se lasă peste noapte, la frigider. Il puteți pune într-o tava sau recipient acoperit, eu il pun in pungi de unica folosința. Poate sta la frigider pana la 3-4 zile.
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu