sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Paste cu pastrama si branza de capra

Salut, 
Paste, paste si iar paste, I love them :))
Reteta asta am facut-o azi si am incercat sa fac un pic altfel procedeul de preparare.
Am pus pastele la fiert, am folosit paste penne si un altfel de paste asemanatoare ca nu mai aveam de altfel,
apoi am tocat o bucata de praz, niste felii de pastrama si niste masline si le-am aruncat in tigaie la calit putin.
Dupa ce au fiert pastele, le-am scurs si le-am pus inapoi in oala, 
dupa care am insirat peste ele niste crema de unt cu verdeturi si niste branza de capra la baton.
Am amestecat bine cat erau pastele fierbinti sa se topeasca branza si crema de unt.
Iar dupa aceea am varsat tot ce era in tigaie si am reluat amestecatul.
Servit pe farfurie si presarat putin busuioc uscat pedeasupra si cam atat...

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Spaghetti cu pui si masline in sos de rosii

Din nou o reteta de spaghetti, de data aceasta cu pui. Daca stau sa ma uit in urma la retetele postate, nu cred ca am niciuna cu pui facuta, asa ca tot e ceva nou :)
Am folosit jumatate de pachet de spaghetti, o pulpa de pui intreaga, dezosata si taiata bucatele mici, o ceapa potrivita, doi catei de usturoi, sare, piper busuioc uscat, vreo jumatate de cana de sos de rosii, ulei de masline, masline desamburite, cateva feliute de gogosari in otet, si cateva faramaturi de branza cu mucegai la ornat.

Am pus pastele la fiert,
am pregatit ingredientele.
Apoi am pus bucatelele de carne la rumenit in wok cu putin ulei, 
dupa care am adaugat pe rand ceapa, usturoiul, maslinele si gogosarii.
Iar mai apoi si sosul de rosii.
Dupa ce au bolborosit toate impreuna vreo cateva minute am adaugat si pastele din oala,
amestecand bine inca vre-un minut.
Cam atat!
Le-am asezat pe o farfurie si am rupt si cateva bucatele de branza Roquefort pe deasupra cat erau fierbinti.
Si bineinteles ca merge si un pahar de vin rosu alaturi.
O zi buna sa aveti!

joi, 13 ianuarie 2011

Un fel de General Tso's Chicken

Vizitand diverse bloguri culinare zilele astea am ajuns la Andreea's Chinesefood blog, unde era postata aceasta reteta si mi s-a parut foarte interesanta, am zis s-o incerc si eu. Bineinteles ca nu m-am putut abtine si mi-am adus si eu o contributie, transformand-o putintel.
Am luat niste pulpe de pui le-am dezosat si taiat cubulete, apoi le-am pus la marinat cu un amestec de: ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, vin rosu, mustar, curry si boia dulce.
 Dupa vreo ora am inceput "procesul" de preparare. 
Mai intai am pus vreo 2-3 maini de orez la fier, dupa care am tocat niste praz si niste usturoi, iar apoi am facut un sos dulce-acrisor din: suc de rosii, otet balsamic, sos de soia, miere de albine si o lingura de faina sau amidon.
Am pus o tigaie si un wok la incins cu putin ulei. In tigaie am pus bucatelele de carne la rumenit, iar mai apoi in wok usturoiul si prazul.
Dupa ce s-a rumenit carnea de pui, am pus-o peste praz si usturoi in woc si am turnat si sosul despre care vorbeam mai devreme.
Am amestecat totul cam 2 minute, iar apoi am dat pe o farfurie deoparte ca sa pregatesc orezul.
Orezul puteam sa-l las simplu, dar am zis sa-i dau un pic de gust cu putina varza si un ou.
Asa ca am incins wok-ul, din nou, cu putin ulei, peste care am aruncat o mana buna de varza tocata ce am lasat-o sa se caleasca vreo cateva secunde.
Dupa ce l-am clatit si l-am scurs, am aruncat orezul peste varza si am spart un ou deasupra, amestecand energic pana s-a omogenizat cu orezul.
Am aranjat apoi intr-o farfurie un "culcus" din acest orez, peste care am pus bucatele din carnea facuta mai devreme.
Gustos, sanatos si hranitor!

Paste in sos de smantana, cu carnati

Desi tot am facut retete de paste, va mai prezint inca una, si poate o sa mai urmeze si alta, pentru ca imi plac foarte mult si se fac cat ai clipi, iar de gustoase nu mai zic.
Am facut niste paste cu un sos de smantana in care am pus si putin carnat afumat, o nebunie.
Am pus pastele la fiert, cam jumatate de pachet,
apoi am pregatit restul ingredientelor: praz, usturoi, carnati, un borcanel de smantana amestecata cu un ou, sare si piper, si o bucata de Camembert pentru sfarsit.
In timp ce pastele fierbeau, am pus la calit prazul si usturoiul, peste care am pus apoi si feliutele de carnati.
Dupa ce am scurs si clatit pastele, le-am varsat in tigaie peste celelalte ingrediente,
iar apoi am aruncat si smantana in mijloc.
Am amestecat bine si am mai lasat maxim un minut, apoi am rupt pe deasupra si bucata de Camembert.
Presarat si putin busuioc uscat la sfarsit...a iesit delicios!

duminică, 9 ianuarie 2011

Paine cu mac

Salutare oameni buni!
Bine v-am regasit si inca odata "la multi ani" pentru noul an si pentru cei care si-au serbat numele de Sf. Ioan.
Azi am facut o paine de casa si m-am gandit s-o impartasesc cu dvs., ca si-asa am cam tras chiulul in ultima vreme, mai mult de nevoie, as zice eu, pentru ca in fiecare an la Craciun si de Anul nou se aduna mancare in frigider de nu mai stii ce sa faci cu ea, iar eu sunt un anti-aruncat mancare si de aceea am lasat gatitul deoparte o vreme pentru a termina proviziile adunate. In zadar, pentru ca orice-ai face inevitabilul se intampla.
Dar sa trecem peste asta si sa va prezint painita mea.
Am folosit asa:
  • 2 cani de faina de grau
  • drojdie cat o nuca
  • o lingurita de sare de mare
  • o lingurita de zahar
  • o lingura si jumatate de ulei de masline extravirgin
  • o cana de apa calduta
Am dizolvat drojdia in apa calduta si am lasat-o sa actioneze, dupa care am turnat-o peste faina, am pus si celelalte ingrediente, amestecand cu o furculita pana s-a format un aluat fin. Apoi l-am lasat la crescut acoperit intr-un loc caldut vreo ora.
Dupa acest timp el s-a dublat in marime, si l-am luat din nou la framantat, i-am dat o forma si l-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Am uns si painea cu putin ulei si am presarat mac si sare de mare grunjoasa peste ea.
Am mai lasat-o vreo 10 minute in tava pana s-a incins cuptorul, si am bagat-o apoi in cuptor vreo 35-40 minute pana s-a rumenit frumos.
Cand am scos-o din cuptor am "sters-o" cu putina apa si am lasat-o 5 minute sa se raceasca.
Painea proaspata se taie intotdeauna cu un cutit zimtat, in felul asta se evita "turtirea" ei si implicit senzatia de aluat crud.
Am servit apoi cateva felii cu niste carnati si cateva feliute de slana cu ceapa rosie, si...bineinteles si o bere rece :)
O zi faina!

luni, 3 ianuarie 2011

Bruschete

Dupa perioada sarbatorilor in care mancarea indestulata ne-a ametit tubul digestiv, e timpul sa ne revenim cu mancaruri usoare si sanatoase, iar eu am inceput cu niste bruschete simple cu rosii, busuioc si usturoi. Bineinteles acestea mai pot fi completate si cu alte ingrediente cum ar fi: file de ansoa, file de somon, capere, masline, branza etc.

Am taiat cateva felii de paine subtiri (de preferat este painea de o zi, nu cea foarte proaspata pentru ca iese mai bine), le-am pus intr-o tigaie unse cu un strop de ulei de masline extravirgin pe ambele parti, 
iar cand s-a rumenit am luat o jumatate de catel de usturoi si am frecat feliile sa intre bine aroma in ele.
Apoi am luat o rosie si am taiat-o cubulete, am tocat restul de catel de usturoi, sare, piper, si le-am amestecat impreuna.
Dupa care am umplut feliile de paine cu acest amestec.
Si am facut o felie si cu branza Roquefort.
Seara buna...
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari