Salutare,
Cred ca aceasta este cea mai gustoasa mancare dietetica pe care am facut-o pana acum si v-o prezint si voua.
Am avut o bucata de carne de vitel, frageda si proaspata, cam 200-300g, pe care am taiat-o fidelute subtiri si am bagat-o la marinat cu ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sos Worchester si sos de chilli. Din toate cate un pic, am amestecat cu carnea si am lasat la frigider cateva ore sa se patrunda aromele.
Am tocat putin praz si putin ghimbir, pe care le-am aruncat in wok-ul incins cu putin ulei si apoi am pus si carnea peste.
Am pus si o mana varza tocata pe deasupra,
si am lasat cateva minute pe foc, amestecand continuu.
Spre final am adaugat si cate putin din sosurile chinezesti, dulce acrisor si picant.
Am asezat toata aceasta "treaba" pe un pat de orez, peste care am stropit cu sos de soia.
Minunatia acestei retete, si in general a retetelor chinezesti, este ca nu folosim sare si piper, tot gustul, toata aroma se ia din sosuri.
Sper ca v-am starnit interesul sa o incercati.
Sa aveti o seara cat mai placuta!
3 comentarii:
Imi place aroma pe care o da ghimbirul !! Sa va fie de bine!
Deci: carnita...ai "gadilit-o" pe toate partile si cu toate aromele! Bun !
Dar ..orezul ...orezul ?? asa ...simplu???Dincolo, era mai.. combinat!!!Si cand nu avem toate minunile astea de sosuri ( nu stiu de pe unde le mai scoti) ...ziceam , cand nu avem de toate alea ...noi ce facem , nu mai mancam???? ce zici???
@Antonia...multumim, intr-adevar, este si foarte sanatos ghimbirul
@Anonim...orezul se fierbe cam 10-15 minute si se clateste, apoi il scurgem bine, iar sosurile se gasesc mare parte si pe la noi, deci...mancati :)
Trimiteți un comentariu