Salutare dragilor,
De cand eram mic, tatal meu facea aceasta salata de sfecla rosie cu hrean, si niciodata nu mi-a placut in mod deosebit, asta pana acum cativa ani, cand am descoperit cat de gustoasa si sanatoasa este.
Reteta vine de la batrani, si are si scop terapeutic. Efectele benefice sunt: eliminarea toxinelor din organism, tonifierea metabolismul, sporirea digestiei, dar şi în unele afecţiuni, ca: hipertensiune, boli respiratorii (bronşite, pneumonii, sinuzite, gripă), boli hepatobiliare, anemii, reumatism, litiază urică, gută, cistită.
Prepararea ei este foarte simpla si ieftina.
Am pus sfecla la cuptor timp de vreo ora si jumatate la foc mic, iar dupa ce s-a facut molcuta, am curatat-o si am dat-o prin razatoare.
Apoi am ras prin razatoarea fina, o radacina de hrean si o bucatica de ghimbir, pe care le-am amestecat cu putin ulei de masline.
Am amestecat sfecla cu hreanul si ghimbirul, iar apoi am adaugat si o lingura-doua de otet balsamic, sare si piper.
Totul se pune dupa gust, asa ca nu exista cantitati.
Am pus in borcan si am dat la frigider pana a doua zi.
Este bine sa stea macar o zi, pentru ca aromele sa se lege.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu