Mentinand ideea ca incercam sa mai dam cateva kilograme jos, am compus ieri o mancare din peste cu un orez chinezesc si un sos alb.
Am avut o jumatate dintr-un peste, fitofag, pentru ca are mai putine oase, si am portionat in patru bucati normale, am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei, am asezonat cu sare si piper, iar peste, am intins cateva felii de lamaie, rosii si ceapa, putin ghimbir si usturoi tocat.
Am dat la cuptor tava acoperita cu folie de aluminiu, pret de 35-40 de minute, apoi inca 5-10 minute fara folie. Atentie folia se gaureste putin ca sa iasa aburul.
Garnitura de orez chinezesc am executat-o cam ca aici, iar ingredientele au fost: un ou, varza, ceapa, ghimbir, usturoi, sos de soia, sos de chilli si putin ulei de susan.
Sosul alb l-am facut din smantana lichida, o bucata de branza Roquefort si una mica de Camembert. Am pus smantana la incalzit, iar apoi am aruncat bucatile de branza faramitate, iar apoi am amestecat cu un tel pana s-au omogenizat. Nu trebuie adus pana la fierbere pentru ca riscam sa sa taie.
Cam asta s-a lucrat la aceasta mancare, nu prea dietetica, dar nah, gustul mai intai :)
Un comentariu:
Chiar ma intrebam pe cand o reteta noua!Sper ca vor mai urma...
Trimiteți un comentariu