joi, 11 august 2011

Ciorba de perisoare

Salutare,
Va ziceam in postarea trecuta de o ciorba de perisoare buna si iata ca a sosit si momentul ei. Este mancarea ideala daca v-ati saturat de fripturi si mancare uscata. 
Eu am facut-o cu morcov, pastarnac, ceapa, ardei gras, rosii, lamaie pentru acrit, iar perisoarele din carne de pui cu orez.
Am tocat legumele marunt si le-am pus la fiert vreo 20 de minute, 
apoi am format perisoarele din carne tocata de pui asezonata cu sare, piper, boia de ardei, peste care am pus cateva linguri de orez fiert. Cantitatile sunt din ochi  :).
Le-am scufundat in oala si le-am mai lasat vreo 10 minute, iar apoi am condimentat cu sare si piper, putina Vegeta si am acrit cu o jumatate de lamaie. Poate un pic mai mult de jumatate ca sa taie greata :).
Se mai poate adauga daca doriti, taitei sau cartofi, totul tine de gusturile dvs.
Cam atat...cine spunea ca ciorbele sunt greu de facut, s-a inselat, mie mi se par cel mai usor de preparat, totul tine de gust.

vineri, 5 august 2011

Bine v-am regasit!

Salutare dragilor,
Sper ca va era dor de mine, de retetele mele. V-am cam lasat in aer in ultima perioada, dar nu am avut de ales, a inceput concediul, am avut nunta, iar a treia zi dupa, am zbughit-o la mare inopinat, pentru luna de miere, iar timp pentru interactionat cu mediul virtual mi-a ramas aproape zero.
Zilele astea m-am intors si plecam iarasi azi la Poiana Sarata, sa respiram putin aer de munte.
Iata cateva din urmatoarele postari pe care urmeaza sa le scriu:
un bors de perisoare de pui bun bun de tot,
 tocana de pui delicioasa din Constanta,
 si o noua si importanta achizitie de cutite de foarte buna calitate.
See you soon!
Saptamana viitoare cred...
Sa fiti iubiti!

sâmbătă, 23 iulie 2011

Salata Caprese

Salutare dragilor,
Astazi mentinem linia mancarurilor usoare de vara si m-am gandit sa va prezint o mancare foarte apreciata in afara, care este de asemeni destul de usoara si gustoasa.
Salata "Caprese", care contine: rosii, mozzarella, busuioc proaspat, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, miere, sare si piper.
Atentie cand cumparati rosiile, orientati-va sa fie cam de aceeasi marime si forma cu botzul de mozzarella, astfel va avea un aspect frumos si proportia rosie/branza va fi egala.
 Prepararea nu este deloc grea, precum orice salata, aveti doar de feliat mozzarella si rosiile, se aseaza intercalate intr-un recipient derptunghiular cu borduri cam de inaltimea rosiilor.
Se face apoi un sos din zeama de la o lamaie, 2 linguri de ulei de maline, o lingurita de miere, sare si cam 150ml de apa plata, iar busuiocul se taie marunt si se arunca in acest sos. Gustul sosului trebuie sa fie dulce acrisor si putin sarat cu aroma de busuioc.
Se stropeste peste randurile de rosii si mozzarella pana cand sunt acoperite macar pana la jumatate, daca sosul este insuficient, se mai face o portie, pentru ca este foarte importanta marinarea ingredientelor. De aceea este preferat un vas in care sa intre fix doua sau mai multe randuri, fara sa ramana prea mult spatiu, astfel incat sosul sa se concentreze pe continut.
Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider minim 2-3ore, dar indicat este sa stea peste noapte.
Si asta e tot, simplu, gustos si sanatate curata.
Si apropo de sanatate, atentie mare la feliat si la tocat, eu am avut un mic incident din care s-a nascut Smiley, nu va zic mai mult ca va stric pofta de mincare.
Va doresc o zi cat mai placuta!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari