duminică, 12 septembrie 2010

Pachetele cu branza, de doua feluri...


Salutare,
Revin cu o rețetă de patiserie care va v-a satisface și nevoia de ceva sărat, cât și de ceva dulce. 
Sunt niște pachetele cu brânză dulce și stafide, dar și pachetele cu brânză sărată cu mărar și spanac.
Pentru ambele porții va trebuie cam 1 pachet foitaj și putin unt topit pentru uns.

 Pentru umplutura sărată va trebuie:
  • un ou
  • 200 g brânză de burduf sau altfel de brânză sărată
  • 3 linguri brânză de vaci
  • mărar proaspăt și spanac
  • condimente după gust

Pentru umplutura dulce:
  • un ou
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri de stafide
  • cam 4 linguri de zahar(după gust)
  • vanilie

Se amesteca fiecare separat pana se obține o consistenta omogena.
Se întinde aluatul foietaj și se taie în 4 parți egale, se ia o singura foita de aluat și se unge cu unt, iar apoi puneți cam o lingura de umplutura și împachetați ca în imagine.


La sfârșit sa iasă ca o sărmăluță :)

Dupa ce ați procedat la fel cu toate, se încinge o tigaie cu o cantitate mai generoasa de ulei și se plonjează câteva bucăți pana se colorează pe ambele parți.


Apoi se scot pe un șervețel sa se absoarbă excesul de ulei și se servesc ca atare.
Spor la treaba!

vineri, 10 septembrie 2010

Muschi de vitel garnisit cu ciuperci in sos de smantana


Dupa cum spuneam ieri am avut ramasa o bucata din muschiuletul de vitel impanat, si vazusem la Euforia Cuisine un bucatar care facuse un sos de smantana cu ciuperci si am zis: "that's it!", avand ingredientele de mai jos, m-am apucat de treaba.









Am luat muschiuletul, l-am taiat felii, apoi l-am pus intr-o tigaie incinsa cu un strop de ulei si l-am dezmortit putin din racoarea frigiderului lasandu-i o culoare apetisanta.

L-am dat deoparte si in aceeasi zeama am aruncat o ceapa si doi catei de usturoi tocate marunt toate, apoi cateva ciuperci facute bucati, am stropit cu o gura de vin si apoi s-a lasat cam 100 de grame de smantana dulce peste ele legandu-le intr-un sos delicios. Si ca sa fie mai cu motz am mai rupt si o bucata de branza Camembert topind-use facand sosul si mai si...






La sfarsit am asezat feliile de muschi peste care am asternut cateva linguri din acel minunat sos cu ciuperci si am napustit o ploaie de marar proaspat tocat.
Dumnezeiesc a iesit! Va doresc din tot sufletul sa incercati aceasta reteta ca nu veti regreta.

Muschi de vitel impanat, cu garnitura de orez cu legume


Salutare...
Azi fiind o zi aniversara pentru mine am facut un muschiulet de vita la cuptor impanat cu niste pastramioara si usturoi, insotit de un orez cu legume tras in unt la tigaie.






Pentru reteta asta am luat doua bucati de muschiulet de vitel mai tinerel, si l-am lasat o zi la marinat cu o amestecatura de ulei, vin, otet balsamic, sos de soia, cimbru, rozmarin, miere, mustar, piper cayenne(sau boia de ardei iute), sare, piper.

La momentu prepararii am luat cateva fasii de pastrama si le-am indesat in niste gaurele facute in muschi cu cutitul si apoi largite cu degetul, la fel facui si cu usturoiul.


Am uns o tava cu putin ulei si le-am dat la cuptor vreo 45 de minute, stropind inca un pic muschiuletul pe la jumatea timpului cu putina zeama ramasa de la marinare.
 

In timp ce carnita se facea suculenta la cuptor am pus orezul la fiert cu niste legume la mansarda sa se abureasca cu vaporii de la fiertura de orez.
Dupa vreo 15 minute, am varsat legumele si orezul fiert intr-o tigaie cu o lingura de unt topit, le-am asezonat cu sare si piper si le-am impreunat cu carnea pe o farfurie intinsa.
Voila! Cea mai buna carne care mi-a iesit pana acum fara sa ma laud.
Unul din muschi mi-a ramas pe ziua urmatoare si am sa-l garnisesc cu un sos de smantana cu ciuperci si o bucata de branza Camembert. Va urma...

Azi fac o luna de la lansarea blogului...


Pe 10 august am inceput sa scriu in acest blog cu dorinta de a-mi exprima una din cele doua pasiuni/hobby pe care le am si anume gatitul/bucataria (cealalta este partea de IT), mentionand in acelasi timp ca nu am pregatire profesionala(diplome si alte bazaconii) in niciuna din aceste domenii, totul vine de la sine, pentru ca atunci cand faci ceva cu pasiune, faci bine si ai o imensa satisfactie cand vezi ca iese ceva bun si apreciat din mainile tale.

Am pus pasiune si pricepere in fiecare reteta publicata si asa voi face in continuare, combinate cu imaginatie si cat mai personalizate. Niciodata nu am sa copii o reteta cuvant cu cuvant, tot timpul am s-o fac cu mici sau mari modificari.
Cu respect salut pe toata lumea care este interesata de "creatiile" mele si care imi dau o speranta ca nu sunt singur.

Am incercat la fiecare reteta sa fotografiez fiecare etapa a procesarii, pentru ca fiecare dintre voi sa reusiti sa o faceti asa cum am facut-o si eu si sa ajungeti la rezultatul meu, poate chiar mai bun, de ce nu?
Mai sunt unele retete unde omit fotografierea etapelor, dar nu intentionat, ci pentru ca fotografiile mi le fac singur(sper sa fi facut o treaba buna pana acum).

Acestea fiind spuse va doresc o zi cat mai buna si sa mancati sanatos pentru ca, nu-i asa: "suntem ceea ce mancam" zicea parca un filosof, cred... :P

joi, 9 septembrie 2010

Ciorba de vacuta...mai altfel


Salut!
Am avut pofta ieri de o "zama" si am zis sa fac o ciorba de vacuta, dar cu gust de ciorba de burta. Cum am facut...
Am luat niste carne de vitel(cam 7-800g) taiata bucatele cat de-o inghititura si am pus-o la fiert cu vreo 2 litri de apa. Apoi am luat legumele la tocat: 1 ceapa normala, 1 morcov, o rosie mare, 1 cartof mare si aproape o caciulie de usturoi(se mai putea pune un pic de telina, pastarnac dar nu a fost sa fie).
Dupa ce a fiert carnea 20 minute, indepartat spuma si toate alea, am adaugat legumele mai putin usturoiul si am adaugat si o lingura de vegeta(nu e prea sanatoasa dar la "zame" da gust bun), toate lasate sa fiarba vreo 15 minute...
Dupa ce au fiert, am luat usturoiul tocat si l-am zdrobit intr-un mojar si frecat cu un strop de ulei ca la mujdei, apoi l-am aruncat in ciorba. Am stropit si cu un pic de otet de mere(dupa gust), iar la final am adaugat cam 200ml smantana(amestecati-o inainte intr-un bol cu vreo 2 polonice de ciorba fierbinte ca sa nu se taie)la care nu am mai pus un ou batut ca nu am vrut, daca vreti se poate pune.
Se mai da un clocot de vreo 5 minute si se serveste cu niste paine prajita si un ardei iute deoparte(care nu fu nici asta ca e criza).
Ar fi trebuit sa mai adaug un pic de verdeata, mai exact niste patrunjel, dar nu aveam momentan si m-am limitat la niste cimbru si un pic de marar uscat.
In final eu zic ca a iesit foarte buna ca nu am avut plangeri :P
Hai sa traiti si... pofta mare!

PS. Cu scuzele de rigoare nu am mai reusit sa mai fac poze cu etapele prepararii, promit sa nu se mai intample :)

luni, 6 septembrie 2010

Risotto cu kaiser si legume


Salut,
Azi am preparat un risotto, o mancare cu orez, nu e pilaf(unde orezul este fiert si umflat la maxim) si nici orez fiert simplu cu legume(unde orezul este fiert, dar totusi uscat), ci un orez legat de un sos cremos ce se formeaza pe parcursul gatirii.
Dureaza cam 20 minute prepararea lui, in schimb se merita. ;)

Avem nevoie de:
-cam o cana de orez mai "rasarit"
-o jumatate de pahar de vin alb de preferinta
-o ceapa mica tocata marunt
-2 catei de usturoi tocat marunt
-cateva feliute de kaiser taiat fidelute
-legume: morcov, ardei gras, porumb fiert, etc.
-masline decojite si taiate fasii
-sare, piper, cimbru, busuioc

Cum il preparam?
Punem o tigaie, de preferinta antiaderenta, la incins cu un strop de ulei si aruncam ceapa, usturoiul, kaiserul si restul legumelor in aceasta ordine la sotat.

Apoi dupa vreo 30 de secunde punem orezul peste legume si amestecam bine impreuna


dupa 1 minut adaugam si vinul si un strop de apa si dam focul la minim











amestecam continuu vreo 15 minute pana se face orezul si se obtine o consistenta cremoasa


Si cam asta-i tot. Simplu ca "buna ziua"!

duminică, 5 septembrie 2010

Salata de vinete cu maioneza...


Am facut mai pe la amiaza si o salata de vinete cu maioneza de casa si am sa o prezint si pe aceasta, chiar daca toate gospodinele cam stiu sa o faca.
Aveti nevoie de:
-100g maioneza (de casa din 2 oua)
-2 vinete
-ulei, sare, piper
-1 ceapa mica
-masline sau verdeata pentru decor



Mai intai se prepara maioneza cu un galbenus de ou crud si unul fiert, ulei si o lingura de mustar. Se bate cu mixerul pana se obtine consistenta dorita.

Apoi punem vinetele dupa ce s-au scurs pe un tocator si le luam la casapit marunt cu un cutit mare sau un satar.


Tocam ceapa marunt si se adauga peste acestea impreuna cu sarea si piperul.

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul pana se otine o compozitie omogena.

Pofta mare!

Oua fierte cu toast la mic dejun...



Salut,
E duminica dimineata si m-am trezit cu pofta de oua fierte, mancare tipica pentru dejun si n-am mai stat pe ganduri si am pus doua oua de tara la fiert(banuiesc ca stie toata lumea cum se fierbe un ou :P), le-am lasat 5 minute, adica tari, ca asa am vrut acum, de obicei se fac moi si se intinge painea in galbenus...ma rog, gusturile nu se discuta, se satisfac. Le-am crapat in doua, am presarat sare si piper pe ele, simplu si hranitor... :)

Si cu ce sa mananc, decat cu cateva felili de toast (paine prajita), dar facuta un pic altfel de cum o face lumea normal, la toaster uscata si seaca. Aveam o sticluta cu ulei aromat(doi catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului si niste rozmarin aruncate intr-o sticluta de 250ml), am pus o tigaie la incins si am stropit un pic niste felii de paine subtiri cu acest ulei aromat si le-am lasat in tigaie la "colorat".


Rezultatul = felii de paine crocanta cu o aroma deosebita pe care le voi folosi si la reteta urmatoare pe care am facut-o tot azi, salata de vinete cu maioneza.

sâmbătă, 4 septembrie 2010

File de peste cu legume la cuptor...


Salut,
Azi va prezint o mancare foarte usoara, se poate manca si seara pentru ca este in mare file de peste pangasius si legume.
Am luat zilele trecute o punga de file de peste pangasius congelat si am zis sa fac o mancare mai light, deoarece in ultima vreme incerc sa fac mai mult mancaruri dietetice, care se consuma in principiu fara paine.
Si va trebuie asa:
-doua bucati de peste de care am amintit mai sus sau oricare altul
-cartofi
-ardei gras
-ceapa si usturoi
-o mana de mix de legume congelate(morcov, telina etc.)
-sare, piper, rozmarin, cimbru
-ulei, otet balsamic, sos de soia, o jumatate de pahar de vin sec alb
Se dezgheata pestele si se spala, se absoarbe umezeala de pe bucatile de file cu un servetel si se marineaza cu ulei, otet balsamic si un strop de sos de soia.

Apoi se taie legumele in rondele si felii, ceapa pestisori, iar usturoiul se toaca marunt.

Dupa vreo 30 minute de marinare se ia o tava si se stropeste usor cu ulei si plasam bucatile de peste in ea.

Presaram rozmarinul si cimbrul peste bucatile de peste, apoi aruncam usturoiul, ceapa si restul legumelor peste el, condimentam si legumele cu sare, piper, o "ploaie" de ulei si adaugam si vinul.

Sigilam tava cu o folie de aluminiu si facem niste intepaturi sa nu se umfle in cuptor.

Dupa aprox 30 de minute la foc mediu se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute sa se "coloreze".
Et voila!

Se recomanda un vin alb sec la aceasta mancare ;)

marți, 31 august 2010

Orez cu ficatei si legume...


Salut!
Dupa reteta de ieri cu orez azi am zis sa incerc un orez cu ficatei si legume preparat in stilul "paella", la foc mic si adaugat putina cate putina supa.
Pentru a prepara aveti nevoie de: vreo 300g ficatei de pasare, 2 cani de orez, legume(eu iarasi am folosit mix de legume congelate, dar se pot folosi diverse dupa plac), vreo cateva masline, ceapa, usturoi, curry, cimbru, rozmarin, patrunjel proaspat, supa facuta ori din pui ori din concentrat(cam 5-600ml).

Mod de preparare:
Se incinge o tigaie mai intinsa cu un strop de ulei si se arunca cateva bucati de ficat de pasare sa se "coloreze" un pic, vre-un minut pe toate partile. Apoi se arunca ceapa si usturoiul in aceeasi tigaie impreuna cu legumele.

dupa 1-2 minute se presara si orezul crud peste tot

si se adauga din supa pana se acopera

se presara si mirodeniile peste toate ingredientele

si lasam la foc mic timp de 20-25 minute, amestecand din cand in cand si adaugand supa pana se face orezul. Dupa acest timp se adauga maslinele "desamburite" si o mana de patrunjel proaspat tocat.

Se mai amesteca un minut pe foc si se serveste aburind.

Pofta mare!!! :D
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari