marți, 31 august 2010

Orez cu ficatei si legume...


Salut!
Dupa reteta de ieri cu orez azi am zis sa incerc un orez cu ficatei si legume preparat in stilul "paella", la foc mic si adaugat putina cate putina supa.
Pentru a prepara aveti nevoie de: vreo 300g ficatei de pasare, 2 cani de orez, legume(eu iarasi am folosit mix de legume congelate, dar se pot folosi diverse dupa plac), vreo cateva masline, ceapa, usturoi, curry, cimbru, rozmarin, patrunjel proaspat, supa facuta ori din pui ori din concentrat(cam 5-600ml).

Mod de preparare:
Se incinge o tigaie mai intinsa cu un strop de ulei si se arunca cateva bucati de ficat de pasare sa se "coloreze" un pic, vre-un minut pe toate partile. Apoi se arunca ceapa si usturoiul in aceeasi tigaie impreuna cu legumele.

dupa 1-2 minute se presara si orezul crud peste tot

si se adauga din supa pana se acopera

se presara si mirodeniile peste toate ingredientele

si lasam la foc mic timp de 20-25 minute, amestecand din cand in cand si adaugand supa pana se face orezul. Dupa acest timp se adauga maslinele "desamburite" si o mana de patrunjel proaspat tocat.

Se mai amesteca un minut pe foc si se serveste aburind.

Pofta mare!!! :D

luni, 23 august 2010

Paste penne con quattro formaggi...


Salut!
Pentru cei care le place branza, ca si mine de altfel, azi am facut paste penne con quattro formaggi (paste penne cu patru feluri de branza) varianta mea.
Pentru inceput ca si ingrediente va trebuie:
-paste tip penne (tubulete taiate oblic mai pe romaneste)
-4 feluri de branza, eu am pus camembert, branza de capra(la baton), blue cheese(branza cu mucegai albastru) si cas de oaie(sa-i dau o tenta nationala)

-aprox 150ml smantana mai slabuta (eventual chiar lapte) pentru ca e branza grasa :)
-o bucata de ceapa(nu foarte mare)tocata marunt

-un catel de usturoi taiat marunt
-busuioc (proaspat sau uscat)
-ulei, sare, piper...
Prima data se fierb pastele: punem o oala cu apa si cu o lingurita de sare la fiert si adaugam pastele cand aceasta a da in clocot si le lasam conform indicatiilor de pe pachet (de regula cam 10-15 min.).
Prepararea sosului: se incinge tigaia cu un strop de ulei, apoi se adauga ceapa si usturoiul pana se fac aurii(cam 20-30 secunde)

se toarna smantana peste acestea si se amesteca

Apoi rupem cate o bucata din fiecate fel de branza si o faramitam, proportiile nu trebuiesc chiar exacte, se pune dupa preferinta. Spre exemplu mie imi place blue cheese mai mult si am adaugat o bucatica extra :)

se tine pe foc mediu spre mic pana se topesc branzeturile si se formeaza un sos

Dupa vreo 2-3 min se adauga si pastele fierte

si se amesteca bine cu acestea si GATA!

Pofta mare!!!

Daca ati vrut sa faceti comentari la retetele mele acum le puteti face chiar daca nu sunteti inregistrati. Astept parerile voastre, eventual sugestii de retete care ati vrea sa le fac. O seara faina!

sâmbătă, 21 august 2010

Salata de roșii cu fulgi de porumb

Salut!
Pe anotimpul de vara toata lumea se indreapta spre mancaruri usoare, eventual care sa nu ingrase si in acelasi timp sa fie gustoase. Eu nu mai prepar de ceva vreme salatele clasice, intotdeauna vin cu o completare, fie ea din mirodenii, condimente, fie din ingrediente mai "altfel". Oricum o salata niciodata nu are un standard, de aceeea se numeste salata, ca poti pune cam orice iti place in ea, chiar si salatele cu nume pompos (ex. salata bulgareasca, salata greceasca etc.)toate sunt diferite, niciodata nu o sa mananci la doua restaurante diferite, aceeasi salata cu acelasi nume, pentru ca depinde de imaginatia fiecarui bucatar.

Dar sa revenim la salata mea :), am denumit-o "fara nume" sau "salata" simplu pentru ca de fiecare data o fac altfel, depinde de ce am prin frigider mai tentant de adaugat. Asa ca azi am facut o salata simpla si usoara care nici nu ingrasa tare, iar parte buna e ca se mananca fara paine. Am pus in ea:
-rosii taiate "triunghiuri"
-ceapa taiata jouliene
-o mana de cas de oaie rupt bucatele
-cateva masline mari fara samburi si taiate fasii
-sare de mare
-mix de piper (alb, rosu, negru)
-busuioc uscat
-ulei de masline
-otet balsamic
si la sfarsit ca surpriza o mana buna de fulgi de porumb care ii da o oarecare consistenta si o face putin crocanta.
Bineinteles ca lista de ingrediente ar putea continua, dar eu am pus ce am avut "in stoc" la momentul respectiv.
Merita sa o incercati, e o salata foarte simpla, delicioasa, si putin dietetica.




Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari