Salutare,
Daca tot veni vremea mancarurilor din pui, sa va povestesc despre o mancarica facuta la mare, impreuna cu nasul meu. Este un fel de tocana/ghiveci/ostropel, depinde cum vreti sa-i spuneti, este foarte buna si chiar va recomand s-o incercati.
Ca s-o faceti va trebuie: 2 morcovi, 2-3 rosii, o ceapa mare, un ardei gras rosu, o mana de patrunjel proaspat, un piept de pui intreg sau cateva pulpe dezosate.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu putina apa cat sa nu se prajeasca, apoi am adaugat carnea de pui care a fost taiata cubulete.
Am lasat sa se inteleaga cateva minute impreuna, apoi am adaugat pe rand morcovul, rosiile, ardeiul, care la fel la randul lor au fost tocate cubulete.
Am stropit cu putina apa cat sa se acopere legumele, apoi am pus sare, piper si putina boia de ardei, iar pe urma am acoperit cu un capac si am lasat sa bolboroseasca pret de 15-20 de minute, cat sa se moaie legumele si carnea sa se fragezeasca.
Spre final am presarat si patrunjelul proaspat tocat si am mai lasat capacul cateva minute cat sa faca infuzia cu aceasta verdeata.
Delicios!
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu