Salutare dragilor,
Uitasem sa va spun cand ne-am intors din concediu despre reluarea retetei de pizza pe gratar, reteta cu care am si inceput acest blog, in aceeasi locatie, pe acelasi gratar.
Asadar, ca sa nu ma mai repet, va invit la sectiunea Pizza pentru a vedea retete asemanatoare explicate in amanunt si la sectiunea Aluaturi pentru a vedea cum se face blatul de pizza.
Asezati blatul pe un fund de lemn sau o paleta speciala de pizza, dar sa fie bine pudrata cu faina, astfel incat sa alunece usor la plasarea pe gratar.
Dupa ce ati asezat ingredientele pe blat, presati usor cu toata palma pe deasupra, astfel nu vor fugi in momentul plasarii.
Timpul de coacere: 5-10 minute maxim, in functie de foc.
Anyway...in concluzie, a iesit o pizza minunata (avand experienta de data aceasta), exact ca cea la vatra, cu acel iz de cuptor pe lemne care este inconfundabil. Va sfatuiesc sa incercati si voi, dar pizza sa fie acoperita astfel incat sa se formeze efectul de cuptor, deci un gratar rotund cu capac e genial la un asemenea preparat.
Cam atat am avut de spus, va doresc o seara cat mai placuta!
3 comentarii:
Pai da ...te cred pe cuvant ( a iesit o pizza minunata) mai ales daca aduce cu pizza la vatra! Oricum nu toata lumea are vatra la indemana...iar daca putem produce efectul de cuptor atunci sa o facem!!
Asta e:omul cat traieste ...invata!
Am reusit sa iti rasfoiesc toate retetele, iar unele le-am bagat deja la bookmarks, si isi asteapta cuminti randul. Felicitari pt numeroasele retete de paste (personal, sunt mare fana a pastelor, si desi sunt *numeroase*, nu sunt niciodata destule ), imi place ca ai ilustrat ff frumos fiecare reteta (sunt constienta cat timp mananca ilustratul asta), iar fiecare postare ce continea o pizza, pur si simplu m-a facut sa salivez. Sunt toate deosebit de aspectuoase, o privinta in care cu siguranta as putea lua lectii din postarile tale.
Felicitari inca o data pentru ceea ce faci aici, si cu siguranta m-ai castigat de cititor!
Multumesc foarte mult!Sper sa va tin salivand in continuare :)
Trimiteți un comentariu