miercuri, 31 august 2011

O pizza din poiana

Salutare dragilor,
Uitasem sa va spun cand ne-am intors din concediu despre reluarea retetei de pizza pe gratar, reteta cu care am si inceput acest blog, in aceeasi locatie, pe acelasi gratar.
Asadar, ca sa nu ma mai repet, va invit la sectiunea Pizza pentru a vedea retete asemanatoare explicate in amanunt si la sectiunea Aluaturi pentru a vedea cum se face blatul de pizza.
Asezati blatul pe un fund de lemn sau o paleta speciala de pizza, dar sa fie bine pudrata cu faina, astfel incat sa alunece usor la plasarea pe gratar.
Dupa ce ati asezat ingredientele pe blat, presati usor cu toata palma pe deasupra, astfel nu vor fugi in momentul plasarii.
Timpul de coacere: 5-10 minute maxim, in functie de foc.
Anyway...in concluzie, a iesit o pizza minunata (avand experienta de data aceasta), exact ca cea la vatra, cu acel iz de cuptor pe lemne care este inconfundabil. Va sfatuiesc sa incercati si voi, dar pizza sa fie acoperita astfel incat sa se formeze efectul de cuptor, deci un gratar rotund cu capac e genial la un asemenea preparat.
Cam atat am avut de spus, va doresc o seara cat mai placuta!

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu ciuperci retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari