joi, 6 iunie 2013

Doner kebab

 
Cred ca la toti va place un kebab bun si sanatos, si mie foarte mult, iar azi cred ca m-am apropiat cel mai mult de gustul celui macat prin oras. De aceea am decis sa va impartasesc modul de preparare si ingredientele folosite. 
 Pentru doua portii va trebuie:
2 lipii
2 pulpe superioare 
o jumatate de rosie taiata felii subtiri
salata verde dupa gust
ceapa galbena sau rosie taiata felii si desfacuta fasiute
un cartof (se poate si fara, dar e putin si e mai mult pentru gust)
cativa castraveciori murati taiati feliute
un chilli taiat fasii (daca va place putin mai picant)
UPDATE: am uploadat o poza cu ce am mai pus ultima data: ridichii, avocado in loc de cartofi, ardei gras rosu si niste castravete proaspat
pentru sos urmatoarele:
2 linguri de iaurt
o lingurita rasa de boia de ardei dulce
un varf de lingurita de curry
un catel de usturoi pisat
o piscatura de sare, tot atat piper
o lingurita de oregano uscat.
Prepararea carnii mi se pare cel mai important de zis. Pulpele le curatam si le spalam, apoi le punem la macerat intr-un mix cu urmatoarele: 2 linguri de ulei, un varf de sare si piper, o lingura de boia dulce. Apoi, dupa ce au stat in frigider vreo ora, intr-o tigaie incinsa le asezam cu pielea in jos, iar dupa ce au sfarait cam un minut turnam cam 100-150ml de bere. Asta va face carnea sa fiarba putin si sa o fragezeasca. Pe langa ele punem si cartoful taiat bucatele. totul se face cu tigaia acoperita cu un capac, acest lucru grabeste si intensifica coacerea.
Totul sta la foc mediu timp de vreo 30 de minute, intorcand din cand in cand fiecare pana se ajunge la punctul de rumenire. 
Carnea se dezoseaza si se taie bucatele mici, apoi asezonandu-se inca un pic cu un varf de sare, piper si o lingurita de boia dulce. apoi amestecam bine.
Metoda de asamblare e simpla, iar ordinea e cam asta: sos, carne, cartofi, ceapa, chilli, salata, rosii si inca un strop de sos. Se ruleaza si cam atat. 
 Neaparat se consuma alaturi de o bere rece :)
Pofta mare va doresc!

miercuri, 5 iunie 2013

Paste penne cu ton, rosii si masline verzi

Salutare,
Dupa cum va spuneam data trecuta ca iubesc pastele, iata ca am mai dibuit o reteta care cred ca o sa va placa, mai ales daca sunteti adeptii mancarurilor sanatoase si usoare.
Aici am folosit pentru doua portii
2 cani de paste penne
o conserva de ton maruntit 130g
o mana de masline verzi fara samburi
o rosie
un catel mic de usturoi
2 lingurite de sos pesto
o mana de patrunjel tocat
un pic de oregano uscat, sare si piper
In rest...cred ca stiti deja modul de preparare daca ati mai urmarit si celelalte variante de paste de pe blog.
Se fierb pastele, se scurg si in aceeasi oala in care au fiert pastele se adauga peste ele toate ingredientele de lai sus, maruntite mai mic sau mai mare, dupa cum va place, se amesteca si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se adauga si o lingura de ulei de masline pentru a fi mai lucioase si mai matasoase la textura.
Pofta buna!

joi, 30 mai 2013

Paste penne cu spanac, ciuperci si bacon

Salutare,
Paste, paste si iar paste. Sunt un mare fan al bucatariei italiene si de aceea iubesc pastele. Sunt usor de facut, relativ ieftine si le poti combina cu nenumarate ramasite de prin frigider, de aceea este bine sa aveti o punga de paste in dulap mereu.
 Mie mi-a iesit o mancare cu paste surprinzator de gustoasa, la care am folosit asa: paste penne, spanac congelat, usturoi, o lingura de smantana, o bucata de bacon sau kaiser, ciuperci champignion, un chilli mai domol, 1-2 lingurite de sos pesto, sare, piper.
Am pus in tigaie baconul la colorat, apoi am adaugat ciupercile taiate felii, apoi usturoiul si chili tocat marunt. Peste acestea am rasturnat spanacul, iar cand s-a inmuiat, am adaugat smantanasi sosul pesto. Am amestecat bine si am asezonat cu sare si piper dupa gust. 
Cand pastele au fiert (mare grija sa nu le fierbeti prea tare, trebuie sa fie aldente) le rasturnam in tigaie si amestecam bine, cu focul oprit.
Le-am servit intr-un bol rustic, asa cum se obisnuieste in Italia din cate am vazut. Se poate sa radeti si putin parmezan pe deasupra daca aveti la indemana, dar daca nu, merg si asa.
Aroma este incredibila, iar gustul si mai si.
Pofta mare!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari