Salutare dragilor,
Seara aceasta s-a lasat cu o mancare buna, care sunt sigur ca place tuturor iubitorilor de carne.
Am facut o ceafa de porc la gratar, cu un sos de maioneza si o salata asortata, din rosii, varza, ardei gras, castravete.
Am ales cateva bucati generoase de ceafa,
pe care le-am pus la marinat intr-un mix de: ulei de masline, otet balsamic, sos Worchester, sos de soia, boia de ardei iute si dulce, cimbru, oregano, rozmarin, salvie proaspata, sare, piper, usturoi si ghimbir ras.
Dupa ce au stat unse cu acest amalgam minunat la frigider cel putin o ora, am aruncat doua bucati pe grill-ul incins de pe aragaz. Ar fi fost super un gratar afara, dar sufar de aceasta lipsa.
Le-am lasat sa se perpeleasca bine pe fiecare parte vreo 10-15 minute in total (nu prea sunt un fan al carnii in sange).
Sosul l-am facut repede din maioneza light mai de calitate, mustar dulce, sos de chilli, si un sos englezesc ce seamana cu ketchup-ul, dar are numai ingrediente naturale.
Rezultatul a fost foarte reusit, carnea foarte frageda si suculenta, gustul pe masura, merita sa incercati.
O seara minunata sa aveti!