miercuri, 25 mai 2011

Paste delicioase la cuptor

Salutare,
Din toate mancarurile din lume pastele sunt asezate la sufletul meu, si daca tot am facut diverse sortimente, prima mea reteta am omis sa o postez pana acum. Aceasta fost una retetele de paste care m-au cucerit si cred ca o sa va placa si dvs., cu siguranta.
Ce va trebuie:
  • o punga de paste, de preferat penne
  • un borcanel de smantana de 200g
  • un ou
  • o bucata de kaiser sau pastrama, cam 200g
  • o bucata de cascaval, 200g
  • o bucata de gogosar rosu, pentru culoare mai mult
  • usturoi, ceapa verde dupa gust
  • sare, piper, busuioc uscat, oregano uscat
  • cateva masline desamburite
  • pentru un plus de savoare se mai adauga o lungura de Vegeta, eu nu am pus din cauza E-urilor, dar cine poate trai si cu ele, se merita.
Primul lucru pe care-l facem, este sa punem pastele la fiert.
In timp ce fierb, tocam gogosarul, ceapa, usturoiul, kaiserul, iar smantana si oul le amestecam bine impreuna, asezonand in acelasi timp cu condimentele mentionate mai sus.
Dupa ce au fiert pastele, le scurgem bine, si varsam toate ingredientele peste ele, amestecand foarte bine.
Le asezam intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei, mai presaram putin cascaval ras pe deasupra si cateva masline.
Dam la cuptorul incins timp de vreo 20 de minute sau pana cand prinde o culoare rumenie pe margini si apoi se poate servi.
Super delicioase!
O zi buna!

Papanasi cu inghetata

Salutare oameni buni,
Un desert cred ca nu srica nimanui, poate diabeticilor :). Cred ca acesta va va placea si cred ca o sa-l incercati pentru ca e prea bun.
Niste papanasi "mai branzosi" fara praf de copt si fara multa faina cu cate un cleste de inghetata calare deasupra.
Facem compozitia papanasilor cu 500g branza de vaci, 2 linguri de faina, un ou (sau doua), 2-3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se amesteca toate foarte bine pana se creeaza compozitia potrivita.

 Apoi ne pudram cu putina faina pe maini, si luam la modelat papanasii, in ce forma dorim noi



apoi ii asezam intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Le scoate si le lasam sa se odihneasca pe niste servetele intr-o farfurie cand s-au gatit.
Acesti papanasi sunt buni cu orice, cu dulceata, frisca din smantana sau cum i-am papat eu, cu inghetata.
Yummy!

marți, 24 mai 2011

Carne de rata cu cartofi la cuptor

Salutare,
N-am mai facut demult o mancarica la cuptor si ieri s-a ivit ocazia. Carnita de rata marinata o zi in vin alb sec, cu usturoi, ghimbir, boia de ardei, cimbru, rozmarin, piper, apoi cartofi taiati semiluna si unsi cu boia de ardei si praf de usturoi. 
Le-am asezat pe toate intr-o tava, aruncat si cateva frunze de salvie pe deasupra si am dat la cuptor timp de 35-40 de minute la foc mic.
Si cam asta-i tot de facut la aceasta reteta, nu e prea mult de povestit pentru ca este foarte simpla.
Pentru un plus de savoare am rupt si un pic de branza de capra sa se topeasca peste.
O zi buna sa aveti!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari