vineri, 10 septembrie 2010

Azi fac o luna de la lansarea blogului...


Pe 10 august am inceput sa scriu in acest blog cu dorinta de a-mi exprima una din cele doua pasiuni/hobby pe care le am si anume gatitul/bucataria (cealalta este partea de IT), mentionand in acelasi timp ca nu am pregatire profesionala(diplome si alte bazaconii) in niciuna din aceste domenii, totul vine de la sine, pentru ca atunci cand faci ceva cu pasiune, faci bine si ai o imensa satisfactie cand vezi ca iese ceva bun si apreciat din mainile tale.

Am pus pasiune si pricepere in fiecare reteta publicata si asa voi face in continuare, combinate cu imaginatie si cat mai personalizate. Niciodata nu am sa copii o reteta cuvant cu cuvant, tot timpul am s-o fac cu mici sau mari modificari.
Cu respect salut pe toata lumea care este interesata de "creatiile" mele si care imi dau o speranta ca nu sunt singur.

Am incercat la fiecare reteta sa fotografiez fiecare etapa a procesarii, pentru ca fiecare dintre voi sa reusiti sa o faceti asa cum am facut-o si eu si sa ajungeti la rezultatul meu, poate chiar mai bun, de ce nu?
Mai sunt unele retete unde omit fotografierea etapelor, dar nu intentionat, ci pentru ca fotografiile mi le fac singur(sper sa fi facut o treaba buna pana acum).

Acestea fiind spuse va doresc o zi cat mai buna si sa mancati sanatos pentru ca, nu-i asa: "suntem ceea ce mancam" zicea parca un filosof, cred... :P

joi, 9 septembrie 2010

Ciorba de vacuta...mai altfel


Salut!
Am avut pofta ieri de o "zama" si am zis sa fac o ciorba de vacuta, dar cu gust de ciorba de burta. Cum am facut...
Am luat niste carne de vitel(cam 7-800g) taiata bucatele cat de-o inghititura si am pus-o la fiert cu vreo 2 litri de apa. Apoi am luat legumele la tocat: 1 ceapa normala, 1 morcov, o rosie mare, 1 cartof mare si aproape o caciulie de usturoi(se mai putea pune un pic de telina, pastarnac dar nu a fost sa fie).
Dupa ce a fiert carnea 20 minute, indepartat spuma si toate alea, am adaugat legumele mai putin usturoiul si am adaugat si o lingura de vegeta(nu e prea sanatoasa dar la "zame" da gust bun), toate lasate sa fiarba vreo 15 minute...
Dupa ce au fiert, am luat usturoiul tocat si l-am zdrobit intr-un mojar si frecat cu un strop de ulei ca la mujdei, apoi l-am aruncat in ciorba. Am stropit si cu un pic de otet de mere(dupa gust), iar la final am adaugat cam 200ml smantana(amestecati-o inainte intr-un bol cu vreo 2 polonice de ciorba fierbinte ca sa nu se taie)la care nu am mai pus un ou batut ca nu am vrut, daca vreti se poate pune.
Se mai da un clocot de vreo 5 minute si se serveste cu niste paine prajita si un ardei iute deoparte(care nu fu nici asta ca e criza).
Ar fi trebuit sa mai adaug un pic de verdeata, mai exact niste patrunjel, dar nu aveam momentan si m-am limitat la niste cimbru si un pic de marar uscat.
In final eu zic ca a iesit foarte buna ca nu am avut plangeri :P
Hai sa traiti si... pofta mare!

PS. Cu scuzele de rigoare nu am mai reusit sa mai fac poze cu etapele prepararii, promit sa nu se mai intample :)

luni, 6 septembrie 2010

Risotto cu kaiser si legume


Salut,
Azi am preparat un risotto, o mancare cu orez, nu e pilaf(unde orezul este fiert si umflat la maxim) si nici orez fiert simplu cu legume(unde orezul este fiert, dar totusi uscat), ci un orez legat de un sos cremos ce se formeaza pe parcursul gatirii.
Dureaza cam 20 minute prepararea lui, in schimb se merita. ;)

Avem nevoie de:
-cam o cana de orez mai "rasarit"
-o jumatate de pahar de vin alb de preferinta
-o ceapa mica tocata marunt
-2 catei de usturoi tocat marunt
-cateva feliute de kaiser taiat fidelute
-legume: morcov, ardei gras, porumb fiert, etc.
-masline decojite si taiate fasii
-sare, piper, cimbru, busuioc

Cum il preparam?
Punem o tigaie, de preferinta antiaderenta, la incins cu un strop de ulei si aruncam ceapa, usturoiul, kaiserul si restul legumelor in aceasta ordine la sotat.

Apoi dupa vreo 30 de secunde punem orezul peste legume si amestecam bine impreuna


dupa 1 minut adaugam si vinul si un strop de apa si dam focul la minim











amestecam continuu vreo 15 minute pana se face orezul si se obtine o consistenta cremoasa


Si cam asta-i tot. Simplu ca "buna ziua"!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari