vineri, 10 septembrie 2010
Azi fac o luna de la lansarea blogului...
Pe 10 august am inceput sa scriu in acest blog cu dorinta de a-mi exprima una din cele doua pasiuni/hobby pe care le am si anume gatitul/bucataria (cealalta este partea de IT), mentionand in acelasi timp ca nu am pregatire profesionala(diplome si alte bazaconii) in niciuna din aceste domenii, totul vine de la sine, pentru ca atunci cand faci ceva cu pasiune, faci bine si ai o imensa satisfactie cand vezi ca iese ceva bun si apreciat din mainile tale.
Am pus pasiune si pricepere in fiecare reteta publicata si asa voi face in continuare, combinate cu imaginatie si cat mai personalizate. Niciodata nu am sa copii o reteta cuvant cu cuvant, tot timpul am s-o fac cu mici sau mari modificari.
Cu respect salut pe toata lumea care este interesata de "creatiile" mele si care imi dau o speranta ca nu sunt singur.
Am incercat la fiecare reteta sa fotografiez fiecare etapa a procesarii, pentru ca fiecare dintre voi sa reusiti sa o faceti asa cum am facut-o si eu si sa ajungeti la rezultatul meu, poate chiar mai bun, de ce nu?
Mai sunt unele retete unde omit fotografierea etapelor, dar nu intentionat, ci pentru ca fotografiile mi le fac singur(sper sa fi facut o treaba buna pana acum).
Acestea fiind spuse va doresc o zi cat mai buna si sa mancati sanatos pentru ca, nu-i asa: "suntem ceea ce mancam" zicea parca un filosof, cred... :P
joi, 9 septembrie 2010
Ciorba de vacuta...mai altfel
Salut!
Am avut pofta ieri de o "zama" si am zis sa fac o ciorba de vacuta, dar cu gust de ciorba de burta. Cum am facut...
Am luat niste carne de vitel(cam 7-800g) taiata bucatele cat de-o inghititura si am pus-o la fiert cu vreo 2 litri de apa. Apoi am luat legumele la tocat: 1 ceapa normala, 1 morcov, o rosie mare, 1 cartof mare si aproape o caciulie de usturoi(se mai putea pune un pic de telina, pastarnac dar nu a fost sa fie).
Dupa ce a fiert carnea 20 minute, indepartat spuma si toate alea, am adaugat legumele mai putin usturoiul si am adaugat si o lingura de vegeta(nu e prea sanatoasa dar la "zame" da gust bun), toate lasate sa fiarba vreo 15 minute...
Dupa ce au fiert, am luat usturoiul tocat si l-am zdrobit intr-un mojar si frecat cu un strop de ulei ca la mujdei, apoi l-am aruncat in ciorba. Am stropit si cu un pic de otet de mere(dupa gust), iar la final am adaugat cam 200ml smantana(amestecati-o inainte intr-un bol cu vreo 2 polonice de ciorba fierbinte ca sa nu se taie)la care nu am mai pus un ou batut ca nu am vrut, daca vreti se poate pune.
Se mai da un clocot de vreo 5 minute si se serveste cu niste paine prajita si un ardei iute deoparte(care nu fu nici asta ca e criza).
Ar fi trebuit sa mai adaug un pic de verdeata, mai exact niste patrunjel, dar nu aveam momentan si m-am limitat la niste cimbru si un pic de marar uscat.
In final eu zic ca a iesit foarte buna ca nu am avut plangeri :P
Hai sa traiti si... pofta mare!
PS. Cu scuzele de rigoare nu am mai reusit sa mai fac poze cu etapele prepararii, promit sa nu se mai intample :)
luni, 6 septembrie 2010
Risotto cu kaiser si legume
Salut,
Azi am preparat un risotto, o mancare cu orez, nu e pilaf(unde orezul este fiert si umflat la maxim) si nici orez fiert simplu cu legume(unde orezul este fiert, dar totusi uscat), ci un orez legat de un sos cremos ce se formeaza pe parcursul gatirii.
Dureaza cam 20 minute prepararea lui, in schimb se merita. ;)
Avem nevoie de:
-cam o cana de orez mai "rasarit"
-o jumatate de pahar de vin alb de preferinta
-o ceapa mica tocata marunt
-2 catei de usturoi tocat marunt
-cateva feliute de kaiser taiat fidelute
-legume: morcov, ardei gras, porumb fiert, etc.
-masline decojite si taiate fasii
-sare, piper, cimbru, busuioc
Cum il preparam?
Punem o tigaie, de preferinta antiaderenta, la incins cu un strop de ulei si aruncam ceapa, usturoiul, kaiserul si restul legumelor in aceasta ordine la sotat.
Apoi dupa vreo 30 de secunde punem orezul peste legume si amestecam bine impreuna
dupa 1 minut adaugam si vinul si un strop de apa si dam focul la minim
amestecam continuu vreo 15 minute pana se face orezul si se obtine o consistenta cremoasa
Si cam asta-i tot. Simplu ca "buna ziua"!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Cautati dupa Etichete
retete simple
retete rapide
pizza
mancare italiana
retete cu legume
felicitari
deserturi
retete cu pui
retete cu orez
salata
paine de casa
retete prajituri
reteta aluat
retete cu vita
snacks
sos de smantana
aluat de pizza
deserturi rapide
mancare romaneasca
pui la cuptor
retete cu curcan
retete cu porc
mancare chinezeasca
mancare traditionala
mic dejun
reteta de paste
reteta omleta
retete cu peste
caramel
cereale
piure de cartofi
reteta de supa
aluat de paine
bruschete
concursuri
glazura de ciocolata
mamaliga
mancare americana
mancare turceasca
penne
pilaf
retete cu ciuperci
retete de post
tortilla
aperitiv
carpaccio de somon
chec aperitiv
clatite
gratar de porc
hamburger
inghetata
kebab
piure de avocado
polenta
pui cu smantana
quiche
retete
retete cu spanac
retete garnituri
retete gustari reci
salsa
saratele
smoothie
sos de usturoi
spaghetti
supa
supa crema
tzatziki
varza calita
varza murata
Ostropel de pui
Sushi
aluat de cozonaci
aluat de saratele
aluat de tarta
ardei umpluti
baclava
baklava
bors de pui
branza cu smantana
brezels
brownie
carnati de casa
cheesecake
chips
ciabatta
ciorba de varza
ciorba de vita
ciuperci prajite
clatite americane
cookies
cornulețe
couscous
covrigi
cozonaci
cozonaci cu ciocolata
crema de caramel
crema de zahar ars
creme desert
creveti
crispy bacon
crispy strips
cupcake
curry
dulceata
ecuisine
fasole batuta
fasole cu carnati
fasole frecata
fast food
fleur de sel
gogosi
gustare
halvita cu nuci
iahnie de fasole
limonada
maioneza
maki
makizushi
mancare indiana
mancare japoneza
mancare libaneza
mancare mexicana
masina de paine
mazare cu carnati
muffins
orez cu legume
organe de pui
ou poche
pachetele cu branza
pancakes
pandispan
paris
parmentier
paste carbonara
pate de casa
pate de pasare
peste la gratar
pigs in blankets
piure
pizza bianca
pizza bolognese
pizza cu mici
pizza pe lipie
placinta
placinta cu varza
pui gratinat
quesadilla
rasol de vitel
reteta calzone
reteta chiftelute
reteta clatite
reteta cu creier
reteta papanasi
reteta tocanita
retete cu miel
retete cu nuca
retrospectiva
risotto
rulouri
rulouri cu carnati
salam de biscuiti
salata caprese
salata cu ton
salata de ardei copti
salata de fructe
salata de sfecla
salata de varza
sandwich
sarmale
snitele de pui
somon afumat
sos pentru peste
suc natural
supa cu ciuperci
supa de pui
supa de vita
tabouleh
taietei de casa.
tarta cu fructe
tarta cu mere
tarta cu rosii
tocana de cartofi
tocana de vitel
tocanita lancashire
tort
tortellini
turte de casa
turte umplute
varzari