sâmbătă, 9 iulie 2011

Porc cu legume invelit in lipie

Salutare,
Ieri am incercat sa fac un wrap cu gratar de porc si pot sa zic ca a iesit ceva, nu foarte aspectuos, dar foarte bun.
Am pus cateva fleicute de porc pe gratar, unse cu sare, piper, boia, apoi le-am taiat feliute sau mai exact fasii.
Aveam facute cu o zi inainte o mana de lipii (2 cani de faina, o lingurita de sare, una de zahar, una de praf de copt, ulei si apa calduta) si m-am apucat de "umplut".
Am pus o lingura sanatoasa de maioneza Hellmans light cu care am uns lipia, am presarat cateva bucatele de carne, ceapa taiata julienne, gogosar rosu, castraveti proaspeti, o lingura-doua de sos alb(smantana sau iaurt, ulei de masline, sare, piper, 2-3 cate de usturoi pisati, buruiene aromate) si un strop de sos englezesc.
La sfarsit a fost mai cu poveste, ca nu prea am reusit sa fac impachetarea ca la carte :)
In schimb a fost foarte gustos si satios. Va recomand cu caldura reteta, mai ales daca sunteti iubitori de shaworma ca si mine :)
Avantajul acestui tip de mancare este ca se pot combina nenumarate ingrediente si diverse sosuri astfel incat sa fie pe gustul fiecaruia.
O zi buna sa aveti!

vineri, 8 iulie 2011

Dispare Blogger?

Salutare,
Citeam ieri un articol pe BZI.ro cum ca Blogger si Picasa ar urma sa fie inglobate in noul Google+.
Ce o sa se intample oare cu blogurile noastre? noi astia care nu ne-am permis sa ne facem domeniu si hosting platit. E cam dureros daca ne dispar postarile, chiar si partial, daca nu total.
Speram ca nu se va intampla asa si cei de la Google sa dea dovada de profesionalism si sa pretuiasca munca asidua a unor oameni.
Daca aveti pareri, comentarii, impresii sau ceva inside news sa ne scrie si noua.
O zi buna si Doamne ajuta!

joi, 7 iulie 2011

Porc la gratar cu sos de gorgonzola


Salutare,
Va place porcul?
Daca va place, cu siguranta o sa iubiti aceasta reteta, simpla de felul ei, dar complexa in ceea ce priveste gustul.
Pentru doua portii va trebuie 4 bucati de carne de porc, cotlet sau ceafa, care le punem la marinat peste noapte sau cel putin doua ore inainte, intr-un mix format din: ulei de masline, mix de condimente libanez pentru shaworma, piper, o lingurita de miere, un strop de otet balsamic si cam atat.
Inainte sa punem carnea pe gratar incercam sa o uscam un pic cu un servetel. carnea se rumeneste mai bine si mai frumos daca este putin uscata la exterior.
Dupa vreo 10-15 minute o scoatem pe farfurie si preparam sosul de gorgonzola.
Ne trebuie o ceasca de smantana lichida, o bucata de gorgonzola si putina sare si piper.
Punem smantana intr-o olita la incalzit, rupem branza bucatele si amestecam cu telul pana se topeste, mai lasam sa bolboroseasca putin pana se ingroasa un pic, apoi il lasam sa se racoresca.
Pe o farfurie intinsa intindem un pat din acest sos si asezam bucatile de carne pe el.
Se serveste cu o salata verde sau salata de varza sau cu ce va place voua :)
Va doresc o zi placuta si pofta mare!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari