Nu știu voi, dar mie fasolea cu carnați îmi aduce aminte de vremurile de demult, iar când ma apuca nostalgiile, imediat ma gândesc la o porție de fasole cu carnați sau cu carne de porc sau vita.
Pentru o oala de fasole cu carnați, care are cam 8 porții, mai mult sau mai putin, am folosit
o cutie de fasole alba conservata de 800 g
2 cepe potrivite tocate mărunt
2 morcovi dați prin răzătoare
o jumătate de ardei gras rosu tocat mărunt
doi caței de usturoi zdrobiți
150 ml suc de roșii
cam 3-4 carnați groși de casa, afumați, tăiați rondele
sare, piper, cimbru.
Prepararea este destul de simpla și fără chestii complicate, ideea este sa va pregătiți ingredientele înainte.
Pentru început punem oala pe foc și adaugăm o lingura de untura sau ulei, după care punem ceapa, morcovii, ardeii și usturoiul și le lăsăm sa se înăbușească pana se călesc putin și încep sa lase apa, iar pentru asta le punem și o linguriță de sare și acoperim cu un capac.
Apoi vărsăm peste ele cutia de fasole cu tot cu lichid, iar cu aceeași cutie mai adaugăm și niște apa pana aproape se acoperă. Adaugăm sucul de roșii, amestecam bine și lăsăm sa bolborosească vreo 5 minute cu capacul pus.
După cele 5 minute, adaugăm carnatul și condimentele, amestecam bine, după care acoperim oala și lăsăm sa stea la foc mic spre mediu cam o ora, amestecând din când în când.
La final, gustam pentru a verifica dacă mai trebuie asezonat și se servește cald cu o porție de murături.
Succes!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!